Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7

Aiheet - antti-x

Sikatalous / Teurastuskustannus
: 31.05.16 - klo:20:33
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/uutistausta-saksa-jyr%C3%A4%C3%A4-lihamarkkinoilla-halpaty%C3%B6voimallaan-teurastaa-enemm%C3%A4n-sikoja-kuin-tanska-hollanti-ja-puola-yhteens%C3%A4-1.146829

"Tiedossa olevien sopimusten mukaan romanialainen työntekijä teurastaa sian alimmillaan hintaan 1,02 euroa. Normaaleilla taulukkotuntipalkoilla pitäisi saksalaiselle työntekijälle maksaa miltei kaksinkertainen hinta."

Suomessa vertailusumma olisi noin kolme euroa. Saksasta tuleva halpa vientiliha sekoittaakin EU:n sisämarkkinoita.

Tietääkö joku mitä tuo 1-3 euroa tarkoittaa. Onko kyseessä sian koko käsittelyn hinta euroa / kg vaiko mitä?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ruotsalaistutkimus-luomuviljely-lis%C3%A4%C3%A4-ravinteiden-huuhtoutumista-vesist%C3%B6ihin-1.145827


Eli luomusta ei ole oikeastaan juuri mitään hyötyä ympäristölle?  ???   Metaani/hiilidioksidipäästöt ovat kanssa suuremmat runsaammasta muokkauksesta johtuen, ja torjunta-aineiden haitat ovat minimaalisia ja oikeasti haitallisiksi todistetut torjunta-aineet kielletään.
Eli normaalisti ovat yhtä halpoja kuin suomessa tai jopa halvempia, mutta viime vuonna pyöri päivän ikäisen holsteinsonnin hinta 400-500 dollarin välillä. Mikä on jo aika kova?  :o



http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/mets%C3%A4nomistajien-sukupolvenvaihdosten-huojennus-tulossa-1.143988

Joo onhan tuo kiva juttu jos perii metsää, ettei tarvitse veroja maksaa siitä hyvästä. Mutta mitä mahtaa käytännön hyötyä olla noin niin kuin yhteiskunnan kannalta? Veikkaan että about nolla, mutta tällä mennään. :)

Tai no puun hinta voi ehkä vähän laskea kun SPV:n tehneiden on pakko myydä aiempaa enemmän ja nopeammin metsää että tulee mahdollisuus vähennyksiin.
Metsätalous / Venäjän metsätalous
: 12.04.16 - klo:20:20
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/ven%C3%A4j%C3%A4ll%C3%A4-yli-70-prosenttia-mets%C3%A4nhoidon-tuista-kuluu-hallintoon-1.143016

Se nyt ei yllätä varmaan ketään, että itäpuolisessa kehitysmaassa suurin osa rahoista katoaa jonkun "viranomaisen" taskuun. Samahan se on kaikissa diktatuurikehitysmaissa.

Sen sijaan se, että metsien tuotto on 13 kertaa huonompi kuin suomessa, on jo aika tiukkaa.  :o  Siis miten sellaisessa oikeasti on mahdollista onnistua ellei tahallaan polta metsiään 10vuoden välein?
Ei hirveästi tarvitse surra että pääsisi maito loppumaan. Pitää muistaa että nuo ovat kaikki kohteita (lähinnä taas navetoita tietty) joille on jo kalliit luvat ja pankin lainat myönnetty.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/myel-maksujen-korko-alenee-n%C3%A4in-ministeri-vastaa-videolla-mt-n-kysymyksiin-1.142943

"Tiilikainen päätti esityksensä muistuttamalla, että maatalouden investointitukia haetaan nyt enemmän kuin kymmeneen vuoteen."
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/traktorimarssi-tehosi-maatalousrakennusten-kiinteist%C3%B6vero-poistumassa-1.142919

Taas sataa mannaa viljamiehille, valtavat kuivurit ja konehallit eivät enää ole verolla. Jotain pientä hyötyä voi tietty olla myös maidontuottajille.  8)
http://www.skanegardar.se/fastigheter/garde-frindarve-825/

Tai onhan tuo aika halpa kun saa 594 paikkaisen navetan lisäksi melkein pari sataa hehtaaria hyvää peltoa Etelä-Ruotsista päälle kauppaan? Ja pyynti alle 3,8 miljoonaa euroa. Taisi olla pari vuotta sitten kun joku yritti myydä kolmella miljoonalla 2 robon pellotonta navettaa suomessa?

Tuohon 3,7 miljoonaan saa varmaan aika halvalla ostaa päälle ne vajaa 600 luomulehmää jotka nyt on lypsyssä. Tila tehnyt konkurssin.
Tietääkö joku vastausta kysymykseen, että saako koko (tietty tarkastetun) ruhon tai puolikkaan antaa tuottajapalautuksena, vai eikö? Ihan siis lailliselta kannalta. Eviran sivuilta tai googlella en vastausta löytänyt.
Aiheesta on ennenkin keskusteltu, mutta aloitetaan tällekin kaudelle oma ketjunsa.

Mitä itse kukin käyttää ja miksi, ja onko erityisen negatiivisia tai positiivisia kokemuksia tarjota?

Meille tuli murskeviljan aiv-Ässä säilönnästä niin hyvät kokemukset, että taitaa biologinen säilöntä jäädä viljan osalta. Menekkikin on niin rajallista ettei ole järkeä kokeilla muuta.

Biologisia oli montaa sorttia rehukäytössä, ja kaikki toimi aika hyvin. 2- sato pääsi vanhaksi kun kelit oli tosi epävakaiset. MUtta säilönnällinen laatu on sentään ok.

Tälle kaudelle on varastossa vähän vilomixin tavaraa ja bonsilagea, ja täydennykseksi nyt on mielessä joko bernerin tai raision myymä biologinen. Koska ne ovat ne halvimmat vaihtoehdot ja toistaiseksi kaikki on toiminut.

Onko kellään Kofasil:istä kokemusta? Ajattelin että voisi ainakin siilojen alimpia kerroksia tehdä ihan Kofasil lac:illa joka on varsin halpa pelkkään plantarum:iin perustuva säilöntäaine. Pintarehuun sitten bonsilagea tai ehkä raision uutta tavaraa jonka säilöntätehon pitäisi olla erityisen vakuuttava.
Tuossa on oikea asenne. Se Skyr-tuotemerkin ja oikeusjuttujen kanssa pelleily onkin ollut naurettavaa kun suurin osa Suomessa myytävästä Skyr:istä on nytkin tullut Tanskasta.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/skyr-rahkalle-uusi-kotimainen-kilpailija-1.141933
Onko kokemuksia aiheesta? Tuntuu että tilasäiliö imee 2 robolla ja 8000 litralla sen verran paljon sähköä että jotain olisi hyvä tehdä. Lämmön talteenottopakka on tilasäiliössä, mutta sehän ei itse tankin sähkön kulutusta tiputa. Lämpö ajettaisiin lehmien juomaveteen, en usko että siitä olisi merkittävää hyötyä, vaan enemmän tosiaan siitä että tankkiin menisi viileää maitoa ja kompura käväsi paljon vähemmän.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7