Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 22 23 [24]

Viestit - Ruisrypsimohralvehnä

Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2018
: 05.06.18 - klo:06:19
Näitä uusia viljelymenetelmiä tarvitaan, koska talviaikainen kasvipeitteisyys näyttää tulevalla ohjelmakaudella lisääntyvän. Tänä vuonna myös kokeilussa seuraavanlainen viljely: Ohran sängen jätin syksyllä talvipeitteiseksi ja keväällä glyfosaattiruiskutus ja rypsin kylvö.  Vettä kaipaisi sekin "kasvusto" . Mitenkähän tarkastajat suhtautuu tälläisenä vuotena ,joita on kerran sadassa vuodessa kuivuuden takia. Tilanteeseen jossa on ilmoitettu joku kasvi, ja kuivuuden takia kylvös jää itämättä ?
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2018
: 04.06.18 - klo:05:35
Mielenkiintoinen kokeilu on mulla menossa noin 14 hehtaarin lohkolla jossa on esikasvina rypsi, noin yksi kolmasosa on kynnetty syksyllä ja äestetty kerran varpajyrä äkeellä, sitten noin yks kolmas osa on syksyllä jätetty sängelle ja nyt keväällä kerta ajolla lautasmuokkaimella ja noin kolmasosa jätin syksyllä sängelle ja kerta ajo varpajyrä äkeellä. Selvitän samalla mikä on kuivan vuoden paras muokkausmenetelmä. Tämän vuoden kasvina on ohra.
Pankista tuli laskelma kuinka paljon palautetaan "liikaa" maksettuja pankin marginaaleja. Se että onko se oikein, niin vaikea on selvittää. Mutta kun nyt jotain palauttaa, niin mahdollisuus siihen ,että neuvotteluyhteys ja tulevat lainaneuvottelut olevat mahdollisia.
Jos päättäisin maatalouspolitiikasta. Niin olisin laittanut kylvökiellon viikko sitten. Niin nekin siemenet mitkä olivat kylvämättä, ois jäänyt ens vuoden kylvöille. Tuonne kuiviin peltoihin on ihan turha kylvää kesäkuussa kun vettä ei ole tulossa. Lisäksi mahdollistaisin Efa alojen korjaamisen rehuksi. Nyt tarvitaan Maaseutuviraston nopeita toimia tässä tilanteessa, jossa kuivuus vaivaa koko Suomessa.
Näkisin että Eu:n maatalouspolitiikan uudistuksen tavoitteet olisivat 33 prosenttia luomussa, 33 prosenttia puoliluomussa ( jossa kasvinsuojelussa käytetään vain rikka aineet) ja 33 prosenttia tehoviljelyssä. Sillä saavutetaan sekä ympäristönäkökulmasta että huoltovarmuudellisesti paras toiminta ympäristö.
Sivuja: 1 ... 22 23 [24]