Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Viestit - samout

Oli aivan mahtava kokonaisuus! Erityisesti pidin jalkavaivasten omasta kuivikepohjaosastosta ja ne "osasto-opasteet" oli kyllä hyvä olla. Ei jääny niin paljon arvailujen varaan.  :) Onnea ja menestystä tulevaan!

Sitten risuja  :P
kaks asiaa jäi ihmetyttämään..
1. Sosiaalitilat oli komiat, mutta minkäänlaista hygieniasulkua tms. en havainnut.
2. Maitohuone oli järkyttävän kokoinen, vaikka ulkona komeili siilotankki.

p.s. fb-sivuista käyty tykkäämässä  :D
4 kuskia, 4 traktoria. vm. 1988-2012. 1,8 hv/ha. Vuodenvaihteen jälkeen 1988-2015 ja 1,9 hv/ha  8)
Meillä varsinainen kuivitus tehdään kolalla parsia putsatessa. Kuivike varastoidaan parsien väliin/eteen. Kuiviketta tuodaan kolmen viikon välein avantilla ja kärkikippaavalla kauhalla. kuivikkeiden tuonnissa 180 parteen menee kaikkinensa neljä tuntia.


Meillä on sama systeemi mutta niin että turve tuodaan isossa hakekauhassa (jotain 3m3) navetan ovelle josta avantti lastaa kärkikippaavan about 6 kertaa/kauhallinen. (turve on komponenttivarastossa noin 100m lypsyosaston ovista) Lypsyosaston 124 parteen saa kaksi henkeä vajaassa tunnissa 2-3 viikon satsin. Avantti siis blokkaa sen oviaukon aina siksi hetkeksi kun traktori on poissa ja kuski voi lapiolla vähän siirrellä vielä turvetta odottaessa. Onnistuu koko homma yksinkin mutta saa enemmän siirtyä koneesta toiseen ja menee vajaa 2 tuntia.

Meillä kolmas lypsyosasto kauempana turvevarastosta ja sinne ollaan suunniteltu samanlaista systeemiä. Tarpeeks iso kauha vain puuttuu. Aikaa säästyis varmaanki puolisen tuntia.

Aika hankalalta kuulostaa. Lisäksi epäilen 3 viikon navetassa seisottamisen vaikutusta kuivikkeen laatuun.

Miksi muuten käytätte turvetta? Ainakin täälläpäin (nykyään, ei ennen), vaikka turvesoita riittää ja kuivikelaatuakin saa, niin purupaalit ovat liki samanhintaisia navetan nurkalle toimitettuna kuin mitä turve olisi itse haettuna.

Onko kellään käsitystä sen demecan hintaluokasta? Sehän se varmaan paras olisi automaattilypsyisiin navetoihin.

Ei siinä mitään hankalaa oo. Eikä kuivikkeen laadussa mitään vikaa oo ollu navetassa seisottamisen jäljiltä. Tankkimaidon solut alle 100 000 (97-98 % meijeriin), eikä utaretulehduksiakaan pahemmin oo. Turve on mielestäni mukavampaa käsitellä suuria määriä. Demecan hinnan luulen olevan 50 000 €+. Tiputtaakohan se kuivikkeen myös paskan päälle? Lehmän se tunnistaa, mutta paskaa tuskin..
Meillä varsinainen kuivitus tehdään kolalla parsia putsatessa. Kuivike varastoidaan parsien väliin/eteen. Kuiviketta tuodaan kolmen viikon välein avantilla ja kärkikippaavalla kauhalla. kuivikkeiden tuonnissa 180 parteen menee kaikkinensa neljä tuntia.
bobmania en kyllä näkis robottipihaton vaihtoehtona.. yhden viiden robotin tilan tiedän, missä kuivikkeet ajetaan parsien eteen traktorilla ja muokatulla yleisperävaunulla, jossa on kuljetin, jolla kuivike saadaan parsien eteen. 3+3 riviseen pihattoon yhteensä neljä vaunullista kerralla. sieläkin tais väli olla noin kolme viikkoa.
Meilläkin Ay:t robotilla hitaampia. Ay:llä maidonvirtaus keskimäärin (ei sisällä alku- ja jälkikäsittelyä) 2,15 l/min ja holsteineilla 2,69 l/min. Molemmissa on hitaita, mutta kaikki, joilla maidonvirtaus on yli 3,6 on holsteineja.
Ojala lähettelee tekstareita, että pääsee taas julistamaan  ;D
Minkä laittaisitte 70ha.n kertakorjuuseen rehuvärkiksi. Pellot 3-13km säteellä ja melko pienissä länteissä. Niittokone ja karhotin on... Paaleista en juurikaan välitä. Vaihtoehdot aikas vähissä. Ts. Kumpi parempi, noukkari vai silppuri....
Noukkari ois nopiampi mut silppurilla saa melkein kelliäkö kelillä 10 rehua. Tai sitten mäkkärin paalaaja ja tuupikäärin jos haluaa vähällä työvoimalla

 täh?  :o millä perusteella noukkari on silppuriketjua nopeampi? Ja tuubikäärijän kans ei pääse vähällä työvoimalla. jos vähällä työvoimalla haluaa päästä, niin valinta on yhdistelmäpaalaaja, mutta koska paaleja ei mielellään haluta niin komppaan silppurivaunua.
en jaksanu uutta ketjua perustaa nii heitetään vaikka tänne tämä.

Avokourun raappoja pitäis alkaa uusimaan. Vaijerivetosia ovat semmosina saavat pysyäkin eli pelkät raapat vain uusiks.. Raapan pitäis viedä sontaa vain toiseen suuntaan eikä v-raappa oikein käy. Sitten se suurin ongelma eli kourun keskeltä ei löydy virtsa-/ohjausuraa. Mistä löytyy tämmösiä raappoja, jotka ei uraa tarvi? PJfarmilla ja lavalilla näyttäis olevan, mutta onko muilla?  :-\
Yleensä ainakin mitä oon kuullut, jos vain yhtä viljalajia syötössä niin se on kaura. Meillä on kaura/ohra seos suhteessa 70/30% koska näin on aina tehty ;) Litistemylly ei meillä ainakaan pelkällä kauralla toimi vaan jauhaa koko paskan täyteen muhjua, mutta ohra joukossa puhdistaa myllyä. Kauraa viljellään jo paskanlevitysalan, viljelykierron ja olkienkin takia. Viljat sekoitetaan summittaisesti siilon täyttövaiheessa ja se tulee syöttöön niin kuin sattuu.
Mä en just nyt muista yhtään menestyvää maitotilaa, joka vaikkapa seosrehuruokinnassaan käyttäisi yhtään kauraa. Pelkällä ohralla ja mieluiten vielä 2-tahoisella. Saadaan tarpeeksi tärkkiä 10500-11000 kilon vuosituotoksille  8)

Viime vuonna tuotos 11 300 kg ja appeen seosviljassa 70 % kauraa  ;)

Sitten itse aiheeseen: Nyt vilja sekottuu toista syksyä käytössä olevalla kuivaussiilolla. Sitä ennen kaura ja vehnä laitettiin oikeassa suhteessa jauhatusvaunuun, josta ne imettiin kahdella kärsällä eripuolilta vaunua. Tuolla systeemillä ei kyllä täysin tasalaausta tullu.

noh sitten se pääasia, millä saadaan seossuhde pysymään ja ruokinta helpoksi? ja käytettävissä se imuvalssi,  puhallusputkisto ~40m, n1,5m3 siilo (jota ei myllytetä täytehen) ja kiskoruokkija.. hyllys toinen samanmoinen kiskokones varalla joka ei mahdu navettahan lepopaikalle joten käyttö käytännös mahdotonta yhtäaikaa järkevästi.. josei sitte rakentele sitä toisen rinnalle ::)

Meillä saatiin kohtuu hyvin toimimaan, kun imun runkolinja n. 40m oli 110mm viemäriputkea ja loppupäässä haaraantui kolmeen imupäähän joissa yhtä pitkät 75mm putket. Säätöluukut samoihin asentoihin, kaksi imupäätä kaurasiiloon ja yksi ohrasiiloon. Kutakuinkin kolmannes ohraa tuli seokseen.

Mika


Toi vois olla yksinkertanen ratkasu
Kuinkahan paljon tommosella Feed Barrierille tulis metrihintaa?
Toi L:n mallinen navetta on kyllä ihan mielenkiintonen. Kevennetyssä versiossa vasikkala, maitohuone ym. pieneen siipeen navetan kylkeen. Viekö siilotankit perinteiseen tankkiin verrattuna paljonki enemmän pesuvettä? semmosellahan pystyy vähentämään navetan lattia-alaa..
no tämmösiä aiheita kuivaussiiloista löytyy:

http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=44489.msg862620#msg862620

http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=33379.0

http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=31382.msg515362#msg515362

Meillä kuivattiin viime syksynä Neueron siilolla ekaa kertaa ja tyytyväisiä ollaan. Erittäin hyvä valinta karjatilalle, jolla omaa viljaa. Puskurisiiloks lämminilmakuivurille varmasti myös hyvä.


Oon kyllä tuosta aivan eri mieltä  :D mun mielestä siinä yhistyy molempien hyvät puolet  ;) paitsi hinta. tai no hinnatki taitaa yhistyä :D ei kai semmosella pienellä kourulla mitään tee ja on NYKYAIKAISTA korvata apetennis siihen tarkotetulla robotilla

Kiertääkö se robotti sitä navettaa, vai pistetäänkö niitäkin komeasti kaksi?

edit: Tuollaisia pieniä kouruja niille ulkokäytäville on kuitenkin ilmeisesti tehty...

http://blogit.proagria.fi/proagria/wp-content/uploads/2011/09/P9123919.jpg

Yks riittää. toiseen päähän navettaa yhdyskäytävä ruokintapöytien välille. joo kourut näkyy olevan..
Tee kahdella 5m leveillä sivuilla sijaitsevilla pöydillä 8)

6630 ehti ensin...

Uusin trendi on tietty molemmin puolin ajettavat katetut ruokintapöydät. Tällä saadaan ainutlaatuisella tavalla yhdistettyä keskipöydän ja visiirin huonot puolet tavalla joka maksaa enemmän kuin kumpikaan muista. Saadaan apetennis, haastava puhdistettavuus (jos ja kun pistetään kuitenkin sellainen pieni kouru jonka ansiosta koneelisesti on hankala puhdistaa) ja lisäksi sekä appeen siirtelyä että jakoa varten pitää avata neljä ovea ja kiertää koko navetta. Ja tosiaan neliöitä tulee ylivoimaisen paljon, ja kustannuksia samassa suhteessa.


Oon kyllä tuosta aivan eri mieltä  :D mun mielestä siinä yhistyy molempien hyvät puolet  ;) paitsi hinta. tai no hinnatki taitaa yhistyä :D ei kai semmosella pienellä kourulla mitään tee ja on NYKYAIKAISTA korvata apetennis siihen tarkotetulla robotilla
Sivuja: 1 [2] 3 4 5