Keskusteluaiheet > Sikatalous

Mikä sikaa vaivaa?

<< < (9/10) > >>

ja101:

--- Lainaus käyttäjältä: Homer - 05.10.17 - klo:20:52 ---Eli kallis teurastus ja jalostus Suomessa (mm.teurastamot toimii yhdessä vuorossa sekä paljon ylikapasiteettia). Huono markkinointi ulkomaille. Annettu kaupan määrittää hinta millä hinnalla ostetaan lihatuotteet kotimaanmarkkinoilla , menetetty tuotteiden hinnoittelu.
Lihanhinta Euroopan halvinmasta päästä, silloin ongelma on kilpailukyvytön ja tehoton teollisuus kun toimiala ei pärjää.
http://www.lihakeskusliitto.fi/fi/kannattavuus-ja-kilpailukyky-toimittajan-suurennuslasissa/

--- Lainaus päättyy ---

Näinhän se on teurastus on kallista verrattuna esim saksaan missä hommat tekee halpatyövoima. Lisäksi suomessa on teurastuskapasiteetti kolminkertaiseen määrään. Lisäksi on edelleen varaa hakea vaikka sitä yhtä sikaa peräkorvesta. Kyllähän tuolla sitä tehostamisen varaa olisi rutkasti. Ja kovat puheethan siitä tehostamisesta on ollut, mutta kai se niin on, että iso laiva kääntyy hitaasti, kun tuntuu että oikein mitään ei ole tapahtunut.

Se että hommaa lasketaan viennin varaan on minusta hieman riskialtista. Ensiksi vientipuolella joudutaan kisaamaan suurien vientimaiden kanssa jolloin bulkkituotteilla ei ainakaan pärjätä. Spesiaalimpien tuotteiden kanssa on taas se ongelma, että ovat hieman trendi tuotteita ja niinkuin jokainen tietää trendit tulee ja menee. Voi ollakkin että hetkenpäästä sitä trendi tavaraa ei tarvitakkaan enää ja vienti loppuu samoin tein. Kyllä minusta homman pitäisi enemmän perustua kotimaisen kulutuksen kattamiseen ja ylimääräisestä tuotannosta olisi päästävä eroon. Se kuinka isoa sen tuotannon on oltava niin sen määrää kuluttaja. Muutenkin on outoa, että täällä saa myydä lihaa millaista ei suomessa saa edes tuottaa (typistetyt saparot, kokoritilät, tilavaatimukset, virikevaatimukset jne.)

bdr-529:

--- Lainaus käyttäjältä: ja101 - 10.10.17 - klo:07:13 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Homer - 05.10.17 - klo:20:52 ---Eli kallis teurastus ja jalostus Suomessa (mm.teurastamot toimii yhdessä vuorossa sekä paljon ylikapasiteettia). Huono markkinointi ulkomaille. Annettu kaupan määrittää hinta millä hinnalla ostetaan lihatuotteet kotimaanmarkkinoilla , menetetty tuotteiden hinnoittelu.
Lihanhinta Euroopan halvinmasta päästä, silloin ongelma on kilpailukyvytön ja tehoton teollisuus kun toimiala ei pärjää.
http://www.lihakeskusliitto.fi/fi/kannattavuus-ja-kilpailukyky-toimittajan-suurennuslasissa/

--- Lainaus päättyy ---

Näinhän se on teurastus on kallista verrattuna esim saksaan missä hommat tekee halpatyövoima. Lisäksi suomessa on teurastuskapasiteetti kolminkertaiseen määrään. Lisäksi on edelleen varaa hakea vaikka sitä yhtä sikaa peräkorvesta. Kyllähän tuolla sitä tehostamisen varaa olisi rutkasti. Ja kovat puheethan siitä tehostamisesta on ollut, mutta kai se niin on, että iso laiva kääntyy hitaasti, kun tuntuu että oikein mitään ei ole tapahtunut.

Se että hommaa lasketaan viennin varaan on minusta hieman riskialtista. Ensiksi vientipuolella joudutaan kisaamaan suurien vientimaiden kanssa jolloin bulkkituotteilla ei ainakaan pärjätä. Spesiaalimpien tuotteiden kanssa on taas se ongelma, että ovat hieman trendi tuotteita ja niinkuin jokainen tietää trendit tulee ja menee. Voi ollakkin että hetkenpäästä sitä trendi tavaraa ei tarvitakkaan enää ja vienti loppuu samoin tein. Kyllä minusta homman pitäisi enemmän perustua kotimaisen kulutuksen kattamiseen ja ylimääräisestä tuotannosta olisi päästävä eroon. Se kuinka isoa sen tuotannon on oltava niin sen määrää kuluttaja. Muutenkin on outoa, että täällä saa myydä lihaa millaista ei suomessa saa edes tuottaa (typistetyt saparot, kokoritilät, tilavaatimukset, virikevaatimukset jne.)

--- Lainaus päättyy ---

 Lisäksi vielä tautiriski. Kiinaan ei mene sorkkaakaan sen jälkeen kun saamme sikaruton rajan takaa.

ja101:

--- Lainaus käyttäjältä: bdr-529 - 10.10.17 - klo:09:21 ---
 
 Lisäksi vielä tautiriski. Kiinaan ei mene sorkkaakaan sen jälkeen kun saamme sikaruton rajan takaa.

--- Lainaus päättyy ---

Joo tuon unohdin mainita. Asia täysin totta. Ja se aika tulee vaan entistä lähemmäksi eli nyt olisi viisasta unohtaa ne vienti haaveet ja keskitty kotimaan markkinoihin ja sopeuttaa tuotanto kysyntään. Tämä tarkoittaa sitä, että uusia sikaloita ei tarvita ja osasta vanhojakin on päästävä eroon niin hirveä ajatus kun se onkin.

SKN:
🐖👉🏻👌🏻🤷🏼‍♂️

Karju:
Menneellä viikolla oli ms etusivulla sikaa teurastaville tahoille helpottava uutinen,
sianlihan hinta romahtaa Euroopassa. :o
Paineet kävivät koviksi mutta onneksi "joku"ymmärsi vetää painekattilan hätänarusta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta