ei tää mitään provoo oo, se on roilerimiesten arkipäivää miettiä uutta kalustoo....
Kone viikossa, kaks parhaassa, pitää rahat sopivasti liikkeessä, ettei ala alimmat homehtumaan
Tiliväli on 38-42 päivää.
Jos kasvatusaika on tuo 38-42 päivää, niin missä välissä pesu yms on? Tuskin broilerin kasvatus noin vilkasta on?
Sori, pesu unehtu! Viisi päivää lisää noihin lukuihin! Seitsemän erää pitää saada läpi vuodessa. Toi ketju toimii kuin junan vessa. Tuottaja saa valita montako päivää kasvavat välillä 38-42 päivää ja sen päälle on aikaa viisi päivää tyhjentää pehkut, pestä, desinfioida, kuivata ja laittaa uudet pehkut. Sit tulee uudet tipit.
Vähän taisit värittää juttua. Mistä tuon viisi päivää revit? Eikö väli ole kolme- neljä viikkoa? Tiliväli näin 59-70 päivää.
Jos ketju pyörii täysillä niin viisi päivää on aikaa tyhjennyksestä täyttöön. Niin ainakin tuo naapuri toimitti. Viime vuonna oli pitemmät tauot kun tyhjäsivät pakkasvarastot.
Tuottaja ei kyllä saa päättää yhtään mitään. Teurastamo päättä eläinmäärän, toimituspäivän, kasvatusajan ja teurastuksen sen mukaan mikä on sen hetkinen lihan tarve. Lisäksi toimintaa säätelee tuorelihadirektiivi, minkä takia lihaa ei kannata kasvattaa pakkaseen ja pian voimaan astuva eläinten hyvinvointidirektiivi, mikä rajaa eläinmäärää per lattianeliö.
Kiertonoepus on 6-7 erää vuodessa, riippuen lihan kulutuksesta, eli tiliväli on n.50-60 päivää. Tauot on n.1-5 viikkoa riippuen vuodenajasta, markkinatilanteesta ja kulutuksesta. Kesällä taot on lyhyitä ja talvella pitkiä. Ja kasvatusaika on 29-41 päivää riippuen teurastamosta. Kaikki hallit tyhjennetään ja täytetään kerralla, eli tilalla on vain yhden ikäisiä lintuja, millä saadaan pienennettyä tautiriskiä.