Ihan YHTÄ HYVÄÄ? Oletko Antti syönyt koskaan OIKEAA pihvinautaa? En sitä kuiteskaa sano et syöhän sen lypsyrotuisekin MUTTA jos on kerran maistanu PIHVINAUTAA niin....
Ehkä olin vähän provosoiva
, mutta olen kyllä maistanut, sekä kotimaista että ulkomaista, keskimäärin oikein hyvää, ei tosin joka kerta. Paras sisäfilepihvi jonka olen syönyt on silti itse grillattu puoli vuotta pakastimessa olleesta, verrattain nuorena teuratetun risteytyshiehon sisäfileestä. Jonkun hereford-isännän erityisesti valitsemaa, ja raakakypsyttämää ja itse valmistamaa en ole maistanut, menee varmaan tasoihin tai ohi, mutta aika harva sitä muutenkaan saa...
Ja joka tapauksessa se risteytyshieho oli vain sivutuote...
Jos otetaan hypoteettinen 200ha luomutila AB:llä, ja verrataan sitä (nykytuissa) 40 emolehmällä tai ilman, niin miten tuet menee?
itse pyöristäen laskin että 100€/ha tulee yhteensä LFA lisäosaa ja sitten se joku muu pieni jota en muista, ja 126€ tulee luomuun lisää. Tekee pelloille 226 x 200 = 44600€. Ja siihen päälle reilu 250 euroa/ emo "tuotantoon" sidottuja. Eli vajaa 55000 euroa saa 40 emon pitämisestä tuollainen tila tukea. Luomukasvitilan tuet siihen sitten päälle. Laskinko ihan metsään, joku voi korjata?