Lainaus käyttäjältä: JoHaRa - 16.01.11 - klo:17:21Lainaus käyttäjältä: mah - 16.01.11 - klo:17:01Syksyllä kokeilin härkäpapua. Sato oli viime syksynä huono. Noin 5000 kg härkäpapua (puintikuivaa) meni hiljakseen valssimyllyn läpi. Niistä tuli semmoisia öylätin näköisiä. Appeeseen laitoin pari kiloa lehmää kohden, jolla korvasin vastaavan määrän rypsiä. Koe kesti noin 40 päivää. Maitomäärissä ja pitoisuuksissa ei tänä aikana suurempia muutoksia, rasvapitoisuudet oli hitusen ylempänä.Mikä noiden papujen kosteus mahtoi olla? Mutta hyvä havainto tämäkin. Siis että maitomäärä on vakio vaikka rypsiä vaihdetaan kotoiseen valkuaisrehuun.(taas varaston arvo nousi 20€/tn )Kosteutta ei tullut testattua. Oikein kuivat pavut ei oikein tahtoneet mennä valssien väliin ja vihreimmät ei tahtoneet taas lähteä valssien välistä. Eli kuiva papu taitaisi olla paras jauhaa vasaramyllyllä? Ja tuo kokeilu oli tosiaan liian lyhyt, että noista maitomääristä pystyisi sanomaan jotain tarkempaa. Onpahan kokeiltu. Ja keväällä kylvetään lisää...
Lainaus käyttäjältä: mah - 16.01.11 - klo:17:01Syksyllä kokeilin härkäpapua. Sato oli viime syksynä huono. Noin 5000 kg härkäpapua (puintikuivaa) meni hiljakseen valssimyllyn läpi. Niistä tuli semmoisia öylätin näköisiä. Appeeseen laitoin pari kiloa lehmää kohden, jolla korvasin vastaavan määrän rypsiä. Koe kesti noin 40 päivää. Maitomäärissä ja pitoisuuksissa ei tänä aikana suurempia muutoksia, rasvapitoisuudet oli hitusen ylempänä.Mikä noiden papujen kosteus mahtoi olla? Mutta hyvä havainto tämäkin. Siis että maitomäärä on vakio vaikka rypsiä vaihdetaan kotoiseen valkuaisrehuun.(taas varaston arvo nousi 20€/tn )
Syksyllä kokeilin härkäpapua. Sato oli viime syksynä huono. Noin 5000 kg härkäpapua (puintikuivaa) meni hiljakseen valssimyllyn läpi. Niistä tuli semmoisia öylätin näköisiä. Appeeseen laitoin pari kiloa lehmää kohden, jolla korvasin vastaavan määrän rypsiä. Koe kesti noin 40 päivää. Maitomäärissä ja pitoisuuksissa ei tänä aikana suurempia muutoksia, rasvapitoisuudet oli hitusen ylempänä.
Murskesäilöntä saattaa olla hankalaa? Pehmeä papu jää hyvin kiinni valsseihin (vaikka on kaapimet). Seoskasvusto voi tietty asiaa helpottaa. Tai vaikeuttaa, ei taida kukaan keväällä tietää mihin aikaan tuo härkäpapu valmistuu? Helpoin tapa käsitellä papu taitaa olla kuivattuna vasaramyllyn läpi.
Jos säilöisi ilmatiiviisti kokonaisina ja syöttäisi pienen valssimyllyn(olemassa olevan) läpi ennen syöttöä? Jäisi kallis kuivaus pois ja sesonkiajan litistystyö. Kosteuskin olisi kai tasainen sitten käytettäessä. Ei taida vaan uskaltaa isommalla erällä kokeilla.
Lainaus käyttäjältä: rene - 18.01.11 - klo:08:59Jos säilöisi ilmatiiviisti kokonaisina ja syöttäisi pienen valssimyllyn(olemassa olevan) läpi ennen syöttöä? Jäisi kallis kuivaus pois ja sesonkiajan litistystyö. Kosteuskin olisi kai tasainen sitten käytettäessä. Ei taida vaan uskaltaa isommalla erällä kokeilla. Sehän saattas onnistua jollin tolla säkkisysteemillä,lypsykoneella vaan ilmat pois ja suu tiukasti kiinni.kuution tai kahden satsi ei kai ehdi avauksen jälkee pilaantua..
Lainaus käyttäjältä: rene - 18.01.11 - klo:08:59Jos säilöisi ilmatiiviisti kokonaisina ja syöttäisi pienen valssimyllyn(olemassa olevan) läpi ennen syöttöä? Jäisi kallis kuivaus pois ja sesonkiajan litistystyö. Kosteuskin olisi kai tasainen sitten käytettäessä. Ei taida vaan uskaltaa isommalla erällä kokeilla. Säilöisi suolalla.. Suolavedessä.. 100 grammaa suolaa/4 kiloa papuja. Olisi oikea suhde myös ruokannassakin. Sitten kivennäiseksi joku natriumvapaa
Mä ainakin kylvän. Ei ole varaa apulantaan
Mitäs muita lajikkeita on tämän Kontun lisäksi markkinoilla ja mistä niitä saa...? Sciroccoa pitäisi visiin jossain olla, mutta missä