Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 339 340 [341] 342 343 ... 352

Viestit - Petri

Vapaa sana / Vs: Laitinen...
: 30.03.08 - klo:11:01
Ensimmäistä kertaa lokaLaitisen kanssa samaa mieltä.
Huomattava että eihän kaikki sivarit mitään pellejä,mutta eipä itse sivaripalvelusta vastaan ollutkaan. Suotakoon oikeista syistä siviilipalveluksin,keille se oikeutettua. Muut samasta joukosta voisikin saada "kevennettyä" pitkällä kaavalla ;D
Joo, reservin sivarina tietyt asenteelliset heitot kirjoituksessa hieman nyppivät, mutta kyllä palkka-armeija on kuitenkin se huonoin vaihtoehto. Rauhantutkijoita lainatakseni: väkivaltamonopoli (armeija, poliisi) täytyy pitää valtiollisissa käsissä.

Omaa suhtautumistani aikanaan muutti ystäväni (ex-rauhanturvaaja jossain Lähi-Idässä) toteamus myös noista palkkasoturi-rauhanturvaajista: palkkasotilaaksi hankkiutuvat juuri sellaiset kuumakallet ja rambot, joita ainakaan ei saa päästää rauhanturvaamistehtävien tyyppisiin kulttuurista ja sosiaalista herkkyyttä vaativiin tehtäviin.

Loka-Laitisen heitot noista viherhippien järjestämistä levottomuuksista Euroopassa ovat sitten oma lukunsa; eiköhän niiden merkittävä syy ole myös tämä valtiollinen poliisi-sotilaskoneisto, joka ylireagoi varsin herkästi. Tässä voisi sanoa, että näiltä osin AlQaida ja muut terroristiverkostot ovat jo yhden tärkeä tavoitteen saavuttaneet.

Petri
Kasvintuotanto / Vs: typpisalkku
: 30.03.08 - klo:10:46
Minä näytin kerran erälle tutulle (vastaa erään laboratorion hankinoista)tuota kemiransalkkua ja kerroin hinnan niin sain osakseni paskaisen naurun ja sain kuulla että laukussa olevat tarvikkeet ovat ihan tavallista laboratorio kamaa joita saisi tilattua monesta paikasta suomesta kunhan on y-tunnus esim. yliopistollisesta apteekista ja paljon edullisemmin mitä yrma/kemira ryöstää. Testin tekotapakaan ei ole mikään patentin suojaama liikesalaisuus testaus ohjeitten kopiointikaan ei taida olla laitonta.
Knowhow'stakin saa rahastaa. Vaikkapa suunnitteilla olevan hallin rungon lujuudet työmaavastaavani rakennusmestari laski (optimoitiin vähän mittoja käytettävissä olevaan materiaaliin), mutta rakennuslupaan täytyy ostaa "insinöörin" allekirjoitus. Mutta tuohon typpisalkkuun: kemian oppikirjat ja YA:n kataloogit ovat kaikkien saatavilla vapaasti opiskeltavaksi. Kyllä niiden lukutaidon hankkineelle jonkinmoinen korvaus jo tehdystä työstä kuuluu heillekin.

Petri
On tainnut olla Lepaan näyttelyssä jollain koneosastolla jo muutaman vuoden vetonaulana ajoleikkuri, jossa joku 5-litrainen V8 laitettu ropeleita pyörittämään. En ole nähnyt työssä, mutta äänet aidot.

Petri
SOPII METSÄN KESKELLE MINNE EI TUULI SOVI MUUTEN SE ON NAAPURIN PUUTARHASSA.

Kannattaa panostaa tuohon ankkurointiin. Sulan maan aikana tehtävää hommaa, muuten voi tuuli ottaa viedäkseen. Halpa kevytpeite myös hieraantuu puhki ajan myötä.
Oma on noin 1 ha peltokappaleen reunassa. "Perusmuurina" on maan päälle pudotetut vanhat kuustuumaset hirret, jonka päälle sitten alussoiro. Ristituentaan on panostettu ja kattopressun reunat on kierretty parin riman väliin ja kun pressu menee (puu)kulman yli, on tähän kulmaan niitattu kokolattiamaton suikale estämään pressun hieraantumista. Ja seinätkin ruuvattu rimoilla joka kaareen.  Eli pressu EI saa lepattaa millään tuulella. Naapurilla on nyt ollut pienempi (ehkä 4x10 metriä) pystyssä jo neljä talvea ja sitä halvinta pressua mitä halpahallista saa. Tosin niidenkin UV-kestossa on aikamoisia eroja, arpapeliä ostaessa.

Petri
Lupasin auttaa kaveriani asiassa, kun vuokranantaja taas ei osaa yhtään Suomea. Pitäisi kuitenkin saada jostain mallisopimus pohjalle, meikäläisen kielitaidolla ja lakiosaamisella. Mistähäntuollaisen löytäisi?

Petri
Vapaa sana / Vs: Ympäristöministeriö
: 29.03.08 - klo:20:01
Tosin isännältä ajattelematonta touhua jättää roskat palamaan yöksi tai niin että savu haittaa muita. Ihmiset kun ovat herkkiä valittamaan pienestäkin haitasta.

Meillä toissatalvena yksi hehtaarin heinämaan omistaja perinteiseen tapaan poltti syksyllä sen pystyynkuivanneena korjatun heinäläjänsä jokirannassa. Sateiden seurauksena sytytys kesti koko päivän, jolloin tuuli kerkes kääntyä kylälle päin ja pari päivää elettiin märän heinän palokitkussa... Ei kukaan valittanut, vähän kävi Pekkaa (nimi muutettu) sääliksi, ei varmaan ollut tarkoitus.

Petri
Onko kellään käytössä noita savenmaan pressuhalleja, kestävyys? Hinta olis aika sopiva

Ei Savenmaasta, mutta tein itse syksyllä kakkosnelosesta (vähän vanerinpaloja ja lautakin) valmiita "kaaria", jotka oli mitoitettu 8x12 "kestopeitteen" tekemään kattoa varten. Seinät 3x5 kevytpressuista, rakennusmuovista osa valoaukoksi, kattoon laitoin vielä vanhoja pressunretaleita aluskatteeksi. Lampaat ovat olleet nyt talven siellä...

Joo, tuli niin hyvä, että kun kesällä puretaan pois (kasattu 100% ruuveilla, ei yhtään naulaa), niin siirretään johonkin kunnon perustuksen päälle ja laitetaan peltikatto.

Puutavara maksoi 6*11 halliin noin tonnin. Pressuihin olisko menny kolmisen sataa. Ja reilu viikko työtä. Tuo viimeksimainittu tekee valmishalleista mielenkiintoisia, vaikka rahaa palaisi enemmänkin!

Petri
***Mä ainaski ruokin tuolla 60 hehtaarin säilörehualalla 120 lehmää...

Toisilla on elintarviketeollisuuden komponentteja apevaunuun läheltä tarjolla, toisilla ei. Tekee helposti aikamoisen eron.

Petri
täältä mäskinhajun läheltä
Ei tuo pitkin nokanvartta kattominen niin kauheen yleistä oo.

Mutta kyllä usein tälläkin palstalla tulee riveillä ja niiden välistä kommentteja, jossa 80-luvun traktorilla ajelevaa toivotetaan masinistien joukkoon "harrastamaan" tai jonkun uuden jutun (puhumattakan maatilan) aloittajan ongelmiin tuhahdellaan tyyliin "käyttäisit urakoitsijaa" tai "vuokraisit ammattilaiselle". Voi olla ihan fiksukin ehdotus, mutta jokainen meistä on joskus ollut pieni, heikko ja tietämätön...

Joo, itsehän olen tieni valinnut ja ehdoton enemmistö jaksaa kompata myös näitä pienten ongelmia. Ja ainahan voi lukea valikoivasti.

Mutta totta on, että lähes kaikki kokorajat ovat hallinnon keksimiä ja siellä rajoilla aiheuttavat ongelmia. Mielestäni kaikkiin investointitukiin tarvitaan kuitenkin omaa rahaa ja toiminnan pitää jatkua X vuotta investoinnin jälkeen: eiköhän tässä ne tärkeimmät kokoa rajoittavat kriteerit. Jos joku haluaa investoida pieneen JA on valmis sitoutumaan projektiinsa takaisinmaksumääräysten uhallakin, niin en lähtis rajoittamaan.

Petri
AI ai. Voi sitä ohdakkeen ja valvatin määrää ja niitä tunteja mitä pitää istua traktorissa, harata, kyntää...Poltto-ainetta menee paljonkin enemmän.
Tarkenna normaaliviljelyä niin pääset parempaan tulokseen.
Jos sulla (naapurilla) on tuo ohdake-valvattiviljelmä, niin luultavimmin on laajaperäisesti hoidettu luomuviljaviljelys? Asiallisella nurmikierrolla (min 1/3 nurmea) pysyvät aisoissa. Nouhauta, havainnointikykyä ja noista syntyvää toimintaa tarvitaan enemmän kuin tavanomaisessa; luomun "palokunta" on huomattavasti tavanomaista (Kemira, rounduppi) heikompi...

Mutta Heinolle: karjatila on peltojen osalta suht helppo siirtää luomuun. Käsittääkseni sinulla ei viljaa puitavaksi nytkään viljellä. Ainakin siirtymävaiheessa pitää varautua 20-30% sadonlaskuun eli nyt ei rehuhuollossa saisi olla "viimeinenkin korsi talteen" -meininkiä. Wejjon huomiot peltojen peruskunnosta on syytä ottaa vakavasti. Ja enemmän töitä nurmiviljelyssä on kuin tavan tiloilla: suoraan apilanurmesta apilanurmeen 4-5 vuoden välein uudistaminen ei toimi apilalla, vaan tarvitaan yksivuotisia siinä välissä. Siitä se lisätyö ja -kulu.

Petri
Entäs traktorin lasit? lennättääkö kiviä? (Ei, en oo ostamassa sitä sulta)  Tuli vaan mieleeni, kun viime kesänä welger lautasniittokone lennätti kiven oven lasiin.
Ei lennätä kiviä, tosin ei niitä juuri olekaan meidän pyörtänöillä. Mutta tietty pitää olla suojus (olen aika lailla parannellut alkuperäistä) sen pyörivän kettingin päällä. Ihan "paljaaltaan" riski on kyllä melkomoinen, toimintaperiaatteesta johtuen. Ja se hihnaveto on niin heikko, että kuminkäryä välttääkseni ajan aika pitkään sänkeen...

Petri
Petrin kannattaa nyt hyvissä ajoin suunnitella asia,silloin kun on puintihetki tulee aina pikkusen kiire kehitellä viljan varastointisysteemejä.

Totta puhut. En nyt viitsi viime syksyn olosuhteita lähteä kertomaan tässä, tulee sen verran epäuskottava tarina kaikesta, mikä voi kerralla mättää... Se tuli kuitenkin opittua, että kun on pienviljelijänä urakoitsijoiden varassa, niin pitää olla aina kaksi mahdollista ketjua työkohteeseen olemassa, niin hyvällä tuurilla toinen saattaa toteutuakin.

Petri

PS. vinkkejä tulevaa varten on tullut ihan kiitettävästi. Nyt on vielä aikaa viritellä kuvioita, kun puolimetriset hanget kimaltelevat vainioilla!
Konevalmistus R. Passisen (jotain tuonnepäin) "kesantosilppuri" eli sellainen hihnavetoinen ketjumurskain, halvin niistä. Jos on jotain murskattavaa, niin ei tahdo valmetista löytyä tarpeeksi pientä vaihdetta, ettei hihna luistaisi... Suojat ym. karisee helposti pois, jos vähänkin hipasee lähellekään puolen ranteen vahvuista vesaa. Nyt rajusti modifioituna voi käyttää pyörtänöiden niittoon, kenellekään kun sitä ei kehtaa lähteä myymään.

Petri
Jos viljaa pilaantuu se on aina kustannus myös.
Havaittu juttu, valitettavasti.

Petri
Olisit säilönyt propionihapolla (kuten syksyllä sulle ehdoteltiin) niin ei olisi homeessa.
Pilaat vielä terveytes sen homeviljan kanssa. >:(
Vielä jatkokysymys: kuinka "huolettomasti" sen propionihapotetun säkin voi sulkea?

Kysyin silloin syksyllä liian myöhään, "oli jo housuissa". Olen homepölystä kyllä ollut itsekin huolissani, maski on tosin ollut päässä sitä homeista lapioidessa. Rakennukset (joiden seinää vasten sen auman tekisi) ovat toistaiseksi puuttuneet, joten tällainen temppuilu... Vissiin pitää ostaa peräkärryn perälautaan pieni viljaruuvi, niin saa sen hapon järjellisesti sekoitettua viljaan, lapiopelillä en keksinyt systeemiä. Ja auttaa se joissain muissakin siirto-operaatioissa?

Mutta harkinnassa on, miten toimia tulevaisuudessa? Tässä vaiheessa ollaan vielä "tasamaalla" eli mitään vanhaa (koneita, rakennuksia) ei ole tukena tai rasitteena. Kuitenkin viljaakin on tarkoitus viljellä; sekä viljelykierron, jyvien että oljen (jota täällä ei ole läheltä ostaa) vuoksi. Suunniteltu viljelyala on vuosittain jotain 20-30 ha välillä, ehkä jatkossa hieman enemmänkin. Pitäisi selvitä mahdollisimman pienillä investoinneilla ja työllä... Naapurikylässä on vuokra(lämminilma)kuivuri, mutta epäilyttää vankasti öljyllä 12 km päässä kuivatuksen talous. Onko missään opasta kylmäilmakuivurin tekoon, vai onko tämäkin menneen maailman meininkejä?

Petri
Sivuja: 1 ... 339 340 [341] 342 343 ... 352