Kertokaa miten saa tuoreena säilötyn viljan säilymään parhaiten laakasiilossa?
1 osa siirappia, 3 osaa vettä säilöntään, ja vesisumu kokoajan siihe kasaan mihin mylly pudottaa viljan. Melassin käyttömäärä.. tuota semmoonen tasaanen ohut nauha juoksee sinne elevaattorin syöttöruuvin päälle, litraa/tonni määrää en osaa arvioida.. Jämerää todesta, viimeseen 10 vuoteen ei ole happoa menny ku vasikoiden hapanmaitojen tekoon.
kun siilo on täynnä, pinta kastellaan kunnolla. Ja aina päivän päätteeksi siilo poljetan. Siilo olisi hyvä saada nopeasti täyteen. ja lopuuksi kunnolla painoa päälle. Siilon olisi hyvä olla kapea, että se töyrä kuluus nopiaa. Ja siilo olisi hyvä olla tyhjä juhannukseen mennessä. Sitte alkaa pilaantuminen.
Ja luonnollisesti; ennenku ruvetahan mitää tekeen nii huolelinen siilon pesu ja seinien muovitus.