Onko esim lihat Saksassa huononpaa Suomessa. Onko maito Ruotsissa huononpaa Suomessa. Ei ole , jos niiden kansalaisilta kysyy.
Kotimaisuuden idea on ottaa tuotannon arvonlisä omaan maahan. Joissain maissa tämä käy kuluttajille kalliiksi (esim. Sveitsi ja Norja). Liha ja maito voivat olla koostumukseltaan erilaisia maittain mm. ruokinnasta ja karjaroduista johtuen. Osa meijereista vaatii tuottajilta säilörehuvapaata ruokintaa. Sian kasvatusaika ja sitä kautta lihan koostumus voi vaihdella. Saksankielisissä maissa lihasika kasvatetaan 120, joskus jopa 140 kg elopainoon asti, jolloin liha on hieman rasvaisempaa.
"Kaikki on globaalia...yksittäiset valtiot eivät ole tätä päivää".
Tuota en kyllä allekirjoita. Kaikki eivät hehkuta globalisaatiota. Kiinakin teki juuri orbanit.