Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 1329 1330 [1331] 1332 1333

Viestit - -SS-

6500 K on aika vinhan tuntuinen kattella.

-SS-
Mitä horisette, saahan rypsille valkuiskasvipalkkion, tänä vuonna 45€/ha ja on rypsin puinti nopeampaakin kuin muiden viljojen, pienempi ha-sato, niin harvemmin tarvitse tyhjentää kärriin ja harvoin lakoinenkaan rypsi aivan maata vasten on toisin kuin lakoontunut vilja, rypsi on siis helppo ja nopea puida, ja tänä syksynä huomasin myös sen postiiivisen seikan että sateen jälkeen rypsi on puintikuntoinen paljon nopeammin kuin viljat.

Täällä ei varmaan osaa ihmiset säätää puimureitansa, aika pieniä kappaleita puida krassutetaan päiväkausia. Tämä aukea ei tyhjenis tota vauhtia edes jouluun, jos paljon olisi rypsiä. Sitten sitä alaa pitäs olla sen verran paljon että joku 400 hl kuivuri olisi edes puolillaan. Ja rekkakuorma myytäväksi, ei pientila oikeen sitä rypsiä voi alkaa, hajottaa liikaa toimintaa.

Ja mitähän se vihree joka puinnin jälkeen siinä pellolla on ? Onko se suojarypsiin perustettavaa heinää ? Jos se on rikkakasvia, glyfosaattia pitänee laittaa rutiinina ?

Sitten kun pakko tulee, eli se monipuolistamisvaatimus tukien perustoimenpiteisiin, sittenhän sitä rypsiä on kaikilla.

-SS-
Ei kai tuet ainoastaan ole edellytys. Kai se sitten hankalampaakin ja puimakonettakin sottaavaisempaa on. Seurasin tuossa sivusilmin kyntöjä ja syyskylvöjä tehdessä yhtä rypsipeltoa, 25 ha lohko, puimakoneita kaksi, uudehkoja Sampoja kummatkin toisessa ehkäpä vajaan neljän metrin toisessa ylikin viiden metrin pöytä. Puintiaikaa kului kumpanakin päivänä (kasteesta kasteeseen) noin 7-8 h. Eli hidastahan tuo  on, eli rypsiä ei noin vaan laiteta 300 ha - no kylväminenhän menee joutusaan kun ei tarvii olla siemensäiliötä yhtenään täyttämäs, mutta puiminen taitaa olla eri juttu, jotain lujakortista ohraa tai kevätvehnää ajavat juoksuvauhtia 50 ha päivässä, jos vaan kärryt ja kuivuri läpäisee.

Kyllä tämä ajanhetkikin vaikeuttaa, noin 1½ kuukautta syysvehnien puinnista, pimeää ja märkää on enemmät puolet ajasta heinäkuuhun verrattuna. Ja yöpakkasien alettua rapsia joskus puitiin takavuosina, lokakuulla nyt ainakin, jos ei sitten marraskuulla.

-SS-
Mitä eroa Farmit.net säähän sillä VIP Forecalla (kun näyttäs olevan Foreca tos Farmitsäässäkin) ? 5 ja 10 vrk, sadetutkat, ruiskutussäät yms. Ei tarvii kuin rekisteröityä.

Sateet ja lämmöt ei kyl useinkaan  pidä paikkaansa mut on kauniit kuvat.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: valtaoja?
: 16.09.11 - klo:21:34
Tekkee meetrin pientareet valmiiksi jokapaikkaan ei tuu niin huono olo mittauksia odotellessa.

-SS-
Maatilapelloilla on kahdet markkinat, suljetut ja avoimet. Taivastelun kohteeksi joutuu nyt lähinnä ne markkinahintaiset kaupat, jotka ovat pieni osa vaihtuvista maa-aloista. Ei monikaan kerro suoraan maaomaisuutensa "hankintahintaa", saattaa olla verottaja ainut joka on rahaa kaupasta saanut...

Varsinkin jos on perheessä muita sisaruksia, ei toteutuneista hinnoista puhuta humalassakaan. Mitä se niille kuuluu, ei ole enää maatilaennakkoperinnön sisarosuuksiakaan, ne peruttiin perintökaaresta jo vuosia sitten. Naapurin tehdastyöläisen säästöillään ostama 15000 euron joku vajaan hehtaarin peltoklippu kyllä saa kovaa ja kateellistakin huutia kylillä, vaikka sitäkin summaa on heppu melkeen vuoden saanut bruttona kärvistellä ja säätää ja loisia emäntänsä ruuilla.

Sitten on tietysti suuryritysten osinkomiljonäärit, löytyyhän sitä paalua, mut ei niitäkään ole kovin monta kymmentä Suomessa.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: valtaoja?
: 16.09.11 - klo:21:03
Syvyydet joissakin vanhoissa kirjoissa joskus olleet.

Olisko valtaoja >1.2 m
Niska- ja piirioja 80cm
Sarkaoja 50-70 cm

Valtaojalla on sitten valuma-alue ja se, tuleeko siihen miten kaukaa muita vesiuomia. Vesipiirin ympäristonsuojelja kävi jonkun tulvan aikana kuvailemassa tiluksia luultiin ehkä lintuharrastajaksi kun ei kyselty ja tulikin semmoinen ilmoitus kunnavirastoon ihan salaa et siitä parista kilometristä muka tulee puro- ja vesistöalue, no minä laitoin kuvia sitten itse viranomaiselle, että on kuiva useamman kuukauden ajan vuodessa ja talvella, kalaa ei koskaan ole ollut, eikä enää piisameitakaan, ja on ihan kaivettu suoraan viivaan, ei oo mikkään puro. Kyllä naapuritkin oli hiukan kalpeina kun tajusivat että ilmoitusasiana alettiin tuommoista esittää kohta olis ollu hehtaarikaupalla suojakaistoja siinä aukealla. Luultavasti muutkin moittivat sitä valitusaikana.

Ei ole toistaiseksi kuulunut mitään.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Trappe
: 16.09.11 - klo:15:30
Tässä joutuu vähän niin kuin palvelemaan kahta tahoa. Siemenkauppaita ja niiden intressiryhmiä ja toisaalta leipävehnän ostajia. Siemenkauppiaat tietenkin haluavat joka vuosi saada jonkun uuden "kymppitonnarin" myydyksi, ja myllärit haluaisivat vaan Manua tai vastaavaa korkeavalkuaista laatuvehnää.

Tähän lienee ratkaisu se, että ostetaan Täp..köh-trappe joka talvi uusi siemen, kipataan se keväällä johonkin mettäkuoppaan ja kylvetään siilosta se Manu sihen peltoon. 30 kg typpilannoituksella 18% valkuaista. Ja myllärikin kiittää. Ja kaikki ovat tyytyväisiä.

-SS-
Ei taija maatilalainoissa olla näkyny pitkän aikaan 5% korkoja ?

Kun pankistakin kehuvat ihmiset parilla prosentilla noita asuntolainoja saavansa.

-SS-
Vapaa sana / Vs: 333 miljardia
: 16.09.11 - klo:01:55
Jos pankkiirit ja eläkeyhtiöt tms pitävät korkoja lainaamalleen rahalle nyttemmin jo  75%:ssa päiväkorkoja, kestää 11 kk niin Kreikka on maksanut lainapääomansa verran korkoja, jos maksutoiminta jatkuu. Eli jos vajaan vuoden päästä lainaa on 666 miljardia, jää harjoitustehtäväksi miettiä, onko Kreikka todellakin itse ottanut sen 333 miljardia lisää velkaa ?

Ei edellisen ison lamankaan aikana velkavankeuteen joutuneita ihmisiä aina nimitetty loisiksi ja toisten rahoilla eläjiksi humputtelijoiksi. Niin vain notariaattiluotot saattoivat olla koroltaan prosentteja viikossa. Ja velka huomaamatta kasvoi jossakin vaiheessa moninkertaiseksi. Korkoa korolle tuli päivittäin.

Eli koronkiskonnastakin saattaa olla kyse kun maita laitetaan polvilleen.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: onko puimatta
: 14.09.11 - klo:22:19
Rukiit on vaaksanmittaisia...

Mutta ne on liian aikaisin, liian syvään ja liian tiheään kylvetty. Lisäksi kahukärpäset, etanat ja peurat syö ne. Tai sitten iskee lumihome. :(

Muita ivaamatta kannattaa omien orasten onnnistumisesta puhua.

Ei myrskysäällä kahukärpänen lentele, eikä viirukaskas. Etanat jos eivät jo ole syäneet eivät enää saa isoja oraita rikki. Peuroille ja hirville voi sanoa tervetuloa, jos oras on päässyt liian isoksi. Karjalle laiduntamista on harrastettu jo satavuotta sitten jos on liian pitkäksi päässyt. Lumihome on niin paljon säistä kiinni.

Kaikkia ongelmia riittää, kun vaan antaa vuosien kulua ja katsoo mitä tapahtui. Eikä ole havainnoissaan sokea.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: onko puimatta
: 14.09.11 - klo:21:46
Toivottavasti talvet jatkossakin ovat otollisia syysvehnälle. Ilmastonmuutoksen kieltäjät eivät ainakaan tunnusta sitä, että talvet olisivat erilaisempia kuin ennen, olisi siis vain satunnaista tämä mukavasti pikkupakkasella pysyttelevien lumitalvien siunaus.

Juuei tarvitsisi kuin hyvän vessateen siinä helmikuun alkupuolella, 12 astetta lämpöä ja mukavan aurinkoisen sään viikoksi, nin kohtahan se syysvehnäpelto kovin lehteä pukkaisi. (Sireenit ja marjapensaat kanssa) Siihen perään sitten maaliskuun lopulle ulettuva pohjantuuli, 15-20 asteen pakkasineen.

Eli semmoinen voisi olla mahdollista, että syysvehnäkään ei kaikkina elämänsä hetkinä kestä pakkasia.

Kyllä siittä ruskeesta kasvustosta saattais kuuden tonnin satoa lopuksi ruveta pukkaamaan. Konttaa-konttaa. Kaivaa juuria. Vasta toukokuu. HEI ON SIÄ YKS ITU ! Eivaan heinä toi olikin. Eipäs saatakaan.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: onko puimatta
: 14.09.11 - klo:21:21
Juu jos jonkun Anniinan ja Bjarnen varaan jättäisi nuo kuumat kesät ja pikku sadekuurot, ei sekään juhlaa välttämättä ois, jos noppa kääntyykin elokuun sateille.

Ja Riihi-ruis se itää yökasteestakin, se siitä sitten.

Kyllä rehuvehnääkin tarvitaan, sen satoisan ja myöhäisen lajikkeen tarkoitus onkin olla oletusarvoisesti rehuvehnä, sitten kyllä tietenkin viljelijät paukuttelevat henkseleitään kun sattuu tulemaan semmoisia vuosia kuin tässä muutamana, että myöhäisimpiäkin puidaan leipävehnäksi elokuun puolivälissä ja otetaan ysillä alkavia satoja ja 15 valkuaista. Ihan kuin se olisi sitten ollut viljelijän nerokkuutta osata ennustaa syksyn säät niin hyvästi ja laittaa pimeetä salpeetaria puolen tonnia.

Eli ei välttämättä ole syytä lytätä myöhäisten lajikkeiden viljelijää ahneeksi typerykseksi, joskus myöhäisyys on valttia, huom. Bjarne 1800 kiloa Epos 5600 kiloa, samoilla säillä.

-SS-
Joo löysin hetken mietittyäni ainakin yhden tavan "muuttaa" sitä tulon osuutta maatalouden ja muiden tulojen välillä. Perustaa bulvaaniyrityksen, joka ostaa viljat hyvään hintaan. Yritys voi sitten myydä viljat tappiolla tietty, mut maatilan tulos loistaa kuin kirkas aurinko mustien pilvien keskellä.

-SS-

Ei kun jos saat verotettavaa tuloa 100 000 vuodessa ( esim. palkkatuloja jostakin virasta ), niin maatalouden tulot pitää olla 5000 euroa ilman tukia, muuten et saa tukia ollenkaan ...

Joo ymmärrän halusi liioitella ja korostaa tämän minimimaataloustulon osuuden suurliikemiesten miljonäärien rankaisuksi, mutta olen käsittänyt kirjanpitotilojen aineistosta, että maatalouden tulos kasvinviljelyssä on keskimäärin negatiivinen ilman tukia. Ei siinä päätoimisuus ja täys tulottomuus paljon auta ? Jos vielä on paljon koneistusta ja velkojenkorkoa , aina enemmän miinukselle mennään.

Voisi ajatella jonkun jäähdyttelijän ajavan samoilla koneilla maailman tappiin, eikä ole korkoja, ei vuokria  ja omaa siementä ja vanhaa voimaa voi jonkun kymmenen vuotta käyttää, onhan se silloin plussalla ilman tukia. Ja jos sitten saa vaikka 5000 jäämään, mahtuu siihen 95000 pääoma-ja eläketulot vielä.

-SS-
Sivuja: 1 ... 1329 1330 [1331] 1332 1333