Asiakkaat maksavat enemmän kunhan tietävät varmasti miten liha on tuotettu ja minkälaisilla rehuilla.
******* Tässähän se paradoksi piileekin. Kuluttajat nimittäin haluavat saada eettisesti tuotettua lihaa ja samaan aikaan mahdollisimman edullista lihaa. Yhtälö on mahdoton. Väitän, että jos suomipossun kilohinta tiskillä tuplaantuu tai kolminkertaistuu eettisempien tuotanto-olosuhteiden myötä, 90 % kuluttajista ottaa siitä vierestä sitä havempaa tuontipossua.
Suomen sikataloutta ei pelasta enää mikään....
Suomessa on liha ja monet muutkin elintarvikkeet aina myyty hinnalla, joten matka länsimaiseen myyntistrategiaan on pitkä, eikä muutos tule nopeasti.
Tuotteet pitäisi selkeästi eriyttää ja myydä jollain muulla argumentilla, kuin hinta.
[/quote]
Kyllä se hinta aika pitkälle ratkaisee. Ja mitä enemmän tulee näitä videopätkiä sikaloista niin sitä enemmän se on hinta mikä ratkaisee, tuotannon paremmuudesta tai etiikasta on turha puhua.