Onko niistä kuorista oikeasti niin paljon haittaa?
Ainakin silloin on jos jyvä on jäänyt suht ehkäksi tai täysin ehjäksi. Kaurankin kuori taitaa olla sen sortin kuitua ettei siitä märehtijäkään saa oikein muuta irti kuin vatsan- ja suolistontäytettä.
Eikös märehtijät syö saman ruuan niin moneen kertaan, että se muuttuu lopulta paskaksi, oli se eväs mitä hyvänsä?
Se että kuoret häviävät näkyvistä ja muuttuvat paskaksi ei tarkoita sitä, että elukka tai sen suoliston mikrobit olisivat saaneet niistä jotain ravintoa irti. Ne vaan hienoontuvat pienemmiksi ja katoavat näkyvistä. Samaan tapaan kuin jos jauhaisi ihan oikeasti kokonaisia vehnänjyviä vaikkapa pullajauhoiksi. Ei niissäkään "kuoret" näy. Väri olisi kyllä eri kuin oikeissa pullajauhoissa.