Kertokaapa tietämättömälle sellanen asia että mitkä asiat vaikuttaa valkuaisrehun määrään appeessa?
Jos raaka-aineina on koko ajan säilörehu+ohra+rypsi+kivennäiset.
Säilörehun raakavalkuainen on varmaan se tärkein asia mutta entäs muuta?
Mietiskelin vaan tuossa kun tuli 2 esimerkkireseptiä jos appeeseen siirtyis, niin tarvittava rypsin määrä oli suurempi siinä seoksessa, missä säilörehussa oli korkeampi raaka-valkuainen. Ja kaikki muut ainekset seoksissa oli kuiteskin samoja.
Tuo... rypsin määrä voi selittyä sillä, että rypsillä on jouduttu alentamaan tärkkelyksen määrää. Eli vilja ja säilörehu ovat "täynnä" joten ainoa mahdollinen lisättävä jae on rypsi...
Ja tietysti, säilörehun D-arvo vaikuttaa siihen paljonko sitä saa päivässä menemään/elukka. Ehkä Sinun tapauksessasi säilörehun määrä on rajoitettu johonkin tiettyyn kilomäärään -> siitä tuleva kokonaisvalkuainen jää kuitenkin niin pieneksi että rypsilisä kasvaa.