Heinässä on viellä sellainen että koko sato on saatava katon alle kuivaan mikä vaatii hiukankin isommalla alalla aika valtaisat varastotilat. Jos itte tekisin kuivaheinää myyntiin mitä olen joskus jopa harkinnu niin tekisin heinän kanttipaaleihin ja nostaisin paalit kaks päällekkäin kuivuri kuilun päälle missä olisi reikä aina paalin kohdalla. Sitten tarpeen tullen saisi vähän ilmalla autettua jos olisi edes hiukan nihkeitä.
Talven mittaan sitten rikkoisin paaleja ja paalaisin paikallaan olevalla pikkupaalaimella heinän pikkupaaleihin jos niitä joku haluais sellaisessa muodossa. Koko härdelli pitäis olla suunniteltu niin että ainuttakaan kertaa ei paaleihin käsin koskettais vaan pienkuormaajilla ja raktoreilla sais aina tuotteen liikkeelle olisi se missä muodossa tahansa.
Tohon muoviin laittamiseen niin ei tahdo onnistua ilman aineita ja kovaa muovitusta. Tahtoo tulla pintahometta mikä on kait hevosille myrkkyä. Oikeilla säilöntäaineilla saa kyllä sitten tehty hyvinkin hyvää tavaraa.
En nyt viitsi ruveta hirveesti selittämään, mutta ei toi taitais ihan noin onnistua toi kanttipaalien kuivaus (tai vois se alempi kuivaa alareunasta.) Aika pirusti sais olla noita reikiäkin tossa kuivurissa ja sitten en ymmärrä mitä tolla muovitusjutulla hait takaa? Eikä kanttipaaleja enää kannata pieniksi pilkkoa, siitä ei kukaan maksa enää niin paljoa ylimääräistä että se sen kestäisi.
Jos suurkanttipaalit on huolellisesti ladottuna ja limitettynä kuivurissa niin jopa 4-5 metrin korkuisen kasan saa kuivaksi. Jos alkukosteus on vaikkapa 20% , joutuu paaleja puhaltamaan 3-5 päivää, jos kosteusprosentti nousee 25-30 %:iin, nousee kuivausaika viikolla ja energiaa palaa. Lisäksi kuivumiseen vaikuttaa kovasti puhallusilman kosteus ja lämpötila eli säätila.