Jos oikein tosissaan tehdään kuivaa heinää joka kerta niin voi olla ihan viksua paalata ja kääriä nahkeina heinät pois ja hajotella ne kuivuriin sitten kun on tilaa. Tällöin tarvitset tietysti jeantillin paalisilppurin
Tää oli vissiin provo?
No kun ei ollut. Kaikki on kiinni lopputuotteen hinnasta. Jos ajatellaan reilun kokoisia paaleja, 400kg ka, paalauskäärintä 17€, kiirehuipun ulkopuolinen paalinkäsittely 30€/h, pikkupaaleja 30kpl x 4€=120€
Jaa, muutamia kysymyksiä liittyen esikuivatun heinän jälkeenpäin suoritettavaan koneelliseen kuivaukseen:
1. Kuinka kauan heinä säilyttää värinsä muovin sisällä kosteana?
2. Mites käyminen vaikuttaa heinään? Muuttuuko haju jo muutaman päivän "säilömisen" jälkeen?
3. Miksi sitä pitää silputa, sehän silppuuntuu joka tapauksessa useamman paalauksen yhteydessä?
4. Miksei niitä heiniä voi paalata suoraan kuivuriin? Miksi ne pitää ensin paalata, kääriä, purkaa(silputa?) , kuivata silppuna ja varistaa lehdet kuivurin pohjalle, ja sitten paalata se silppu uudestaan?
Mulla loppu "kiirehuiput" kun hylkäsin liian pienen irtoheinäkuivurin ja siirryin kokonaan suurpaaleihin, joita voi varastoida ilman paalaamista pikkupaaleihin. Mut ihan mielenkiinnosta kyselen, koska olen epäillyt ko. toimintamallin toimivuutta. Kiitos vastauksista.
En tiedä mutta arvailla voin
Hyvä kun herää keskustelua.
1. Heinä varmaan on vaihtanut väriä siinä vaiheessa kun käyminen on tapahtunut
2. Käyminen tuskin vaikuttaa haitallisesti, en tiedä miksi ei maistuisi paremmin
3. Ei tarvitsekaan silputa mutta pitää saada hajotettua niin että ei jää kuivurissa tuoretta tukkoa
4. Jos riittävästi pinta-alat kasvaa niin se kuivuri voi jäädä jonakin vuonna pieneksi. Heinä säilyy muovissa hyvin siihen asti että ehtii siirrellä ja hajottaa paalit. Menetelmä voisi sopia hyvin täydentämään pullonkauloja. Tietysti ne muovitetut paalit voi sellaisenaankin myydä jos menee kaupaksi.
Kuten aiemminkin totesin niin se lopputuotteesta saatu hinta kun riittää kattamaan ne tuotteen kädenjäljet niin ei ole väliä paljonko niitä on