Rahtimylläys ensiajatuksena voi tuntua helpolta että joku tulee tekemään jauhatuksen ja tekee samalla tilalle oman "täysrehun". Asiassa on yksi mutta, viljojen kanssa joutuu silti pelaamaan ja varsinkin jos homma on enemmän ja vähemmän käsityövaltaista. Sairastumisriski on heti olemassa. Halvemmaksi voi kotiseos tulla paljonkin, mutta jos heti siihen lasketaan kaikki ne työtunnit niin melkein samoille päästään. Lisäksi se toteamus että maitotilojen viljat ovat kuin viljatilojen lajittelujätettä ei ole kaukaa haettua. Nykyään ainakin etelässä viljojen ruiskutus osuu samoille päiville kuin 1. säilörehu sato, kumpi on silloin tärkeämpi? Kun viljanviljely on oman onnen nojassa niin sadot jää pieniksi ja lisäksi on vaara että huono vilja ei lypsätä yhtään vaan luovuttaa pelkkää tärkkelystä lehmän elimistöön rasittaen sen pötsiä ja aiheuttaen sorkkakuumeita, kuulostaako yhtään tutulta? Jos viljanviljely on maitotilalla vähänkin vasemmankäden hommaa, niin lopettakaa se. Jos välttämättä haluaa käyttää viljan viljana, sitä on kyllä myytävänä. Toinen vaihtoehto on nämä täysrehut. Täysrehuihin käytettävä vilja ei ole huonommasta päästä siksi hinta on aika korkea.