Portin käyttämästä lihasta ulkomaista on 2% joten onkohan se niin suuri tuoja.
En oikein ymmärrä, mitä hyvää Pigman näkee Portissa, kun hän aina sitä niin kovasti puolustelee...,
Ja sitten on tämä suurfirma LSO, joka taas jälleen kerran laskee sianlihan tuottajahintaa....perustelu on varsin mielenkiintoinen, lainaus heidän viikottaisesta markkinakatsauksestaan:
"Sikojen vientimarkkina on grillikaudesta huolimatta erittäin vaikea ja vientihinnat ovat alhaalla. Vaikka kotimaan markkinoilla tilanne on valoisampi, vaikean vientimarkkinatilanteen takia joudumme laskemaan lihasian hintaa 2 snt/kg viikosta 23. "Eli vientimarkkinoilta saatu hinta siis määrää kotimaisen tuottajahintatason, sillä, miten kotimaan markkinoilla menee, ei siis ole mitään
vaikutusta hintasoon, vai onko niin, että kun kotimaassa kysyntä on hyvää, mm. grillikaudesta johtuen, saatavaa hyötyä ei anneta tuottajille, vaan HK korjaa potin, eli turhaa siis on tuottajien iloita siitä, että lämmin kesä lisää lihan kysyntää, koska siitä ei tuottaja hyödy, täytyy sanoa, että siinä on firma joka todella osaa nöyryyttää omia tuottajiaan, ja sitten vielä ihmetellään esim. firman jokasorkka-lehdessä, kun ei ole tuottajilla haluaja investoida sikarakentamiseen.
Mutta varmasti Pigman löytää jotain myönteistä tästäkin hinnanlaskusta, niinkuin joku täällä joskus kirjoitti: Se on tuottajan etu, kun kustaan silmään, sanoo LSoooooooo.