kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan? ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä? eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.
-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
Maito oli non sataviisikymmentä vuotta sitten tärkeimpiä perinteisen lavantaudin levittäjä. Nykyään sanotaan hienommin salmonella. Salmonella kun kestää kylmääkin, niin hapattaminen ja pastorointi lienevät varmimmat tavat rajata suurepidemioita, jos sellainen joskus olisi tullakseen.
Nykyään taitaa kananmuna ja kananliha olla se tärkein torjunnan kohde. Kana pitää paistaa kypsäksi, eikä raakoja ulkolaisia kananmunia suositella käytettäväksi, luulisin.
-SS-
Salmonella, mitä me yleensä tarkoitamme on huomattavasti kevyempi tauti kuin lavantauti, eikä nämä ihan sama asia todellakaan ole. Sukua kylläkin ja tarttuvat ruuasta, tai kantajasta, mutta taudin aiheuttaja bakteeri on eri. Lavantautia vastaan on olemassa rokotteita, mutta normaaliin salmonellaan ei ole ainakaan käytössä.