Kuoritussa kaurassa n muistaakseni valkuainen jotain 20-23%.
Siitä on myös olemassa kuoretonkin kaura.
Muistat väärin. Kaurassa on ehkä 14-15% ja kuoritussa 16-18%
Kuoriprosentiksi sopii nuo numerot paremmin.
Ai jaa... kuoritun kauran rv% on rekisterissä 16,2 (kuiva-aineessa) ja mulla on analyysejä joissa kovimmassa oli 17,9%.
Mut ei väliä.
Ei valkuainen vaan kuori. Näyttää vähän vanhoissa koetuloksissa olevan Maxin 20,5%:sta Svalan 25,1%:iin kuorta/kuorellinen paino.
http://www.mtt.fi/mttkasvu/pdf/mttkasvu13.pdf
Oma muistini ainakin toimii noin, että muistan jonkin 20-23% joka liittyy kauraan, mutta en sitä minkä komponentin pitoisuus se oli.
Oisko kokonaisen jyvän kuitumäärä jotain 23%.
Kaurankuori on melkoista höttöä. Mulla on siitä ehkä jossain oikeita analyysejä jos jotakuta oikeasti kiinnostaa. Mut sen arvo (luomuna) on 30-40€/tonni, joten ei siinä kyllä oikein mitään ole. Sitä käytetään rehuteollisuudessa kun tarvitaan "jotain halpaa höttöä jotta saadaan 100% täyteen"
Tai sitten jos jotain raskasta pitää keventää esim. siirrettäväksi spiraaleilla.