Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lihan vienti ulkomaille  (Luettu 18214 kertaa)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Karjalle syötettävä soija tulee tuotantomaista joissa laiva lastataan lähimmästä kasasta, ei suomeen tule soijaa joka olisi 100% varmuudella modifoimatonta. Ei GMO rehu muuta lehmänlihaa eikä maitoa miksikään laadultaan.

Ei se ihan noin mene, siis tuo laivan lastaus.

Mut en mäkään usko että GMO rehujen käyttöä voitaisiin lihasta tai maidosta selvittää. Tai sitten voidaan.

Pigman

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2912
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Tuontirehuja on vaikka kuinka paljon ja niitä lastataan moneen kertaan, 100% varmuuttaa karjanrehujen GMO-vapaudesta ei ole. Vaikkei sillä mitään väliä ole sillä ei GMO-rehu vaikuta maidon laatuun.
Asia on just noin.

härkä

  • Luomumaitoklubi
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 198
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Huuhaata ! Evira ottaa GMO-kokeita rehuista pistokokeena ja ostaja vaatii että tuotteen pitää olla GMO-vapaata niin se taatusti on GMO-vapaata "kokeen hinta vain 100€ luokkaa". Onhan ihan selvää että GMO-vapaan pystyy pitämään erillään kun niin vain vaaditaan. (Luomussa pystytään myös pitämään taatusti tuotteet erillään.) Myyjä joutuu vastaamaan että GMO-pysyy erillään muista tuotteista!

härkä

  • Luomumaitoklubi
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 198
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Oletko ihan yksinkertainen vai kuinka? GMO-soijan pystyy toteamaan sianlihasta se on varmaa ja moneen kertaan tutkimukset tehty.  GMO-vapaa tulee olemaan Suomalaisten viljelijöiden puhtauden sympooli kuten myös salmonellattomuus.Tuntuu kyllä pahalle kun tavanomaiset viljelijät myrkyttää laihoon"kasvustoon" rondupin ja sen jälkeen vielä ilkee sanoa että kaikki tuotanto Suomessa on LUOMUA. Eipä ole ihme kun toi naapuri ei huoli teurastamoiden vientiä heille? Mutta onhan tämä hienoa lyödä päänsä karjalan mäntyyn!

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Oletko ihan yksinkertainen vai kuinka? GMO-soijan pystyy toteamaan sianlihasta se on varmaa ja moneen kertaan tutkimukset tehty.  GMO-vapaa tulee olemaan Suomalaisten viljelijöiden puhtauden sympooli kuten myös salmonellattomuus.Tuntuu kyllä pahalle kun tavanomaiset viljelijät myrkyttää laihoon"kasvustoon" rondupin ja sen jälkeen vielä ilkee sanoa että kaikki tuotanto Suomessa on LUOMUA. Eipä ole ihme kun toi naapuri ei huoli teurastamoiden vientiä heille? Mutta onhan tämä hienoa lyödä päänsä karjalan mäntyyn!
Tämän vuoden sato vaati roundupin tähkälle, ei kelvannut ökysikalalle. Karjatila torjui juolaan ilmaiseksi koska tuoresäilöttävän puinti on hankalaa jos on pitkä juolas seassa, rounduppi ei näy jääminä. Ja ei myöskään käytetyt GMO-rehut vaikuta maitoon millään tavalla. Kuluttajan valintaan vaikuttaa 3 seikkaa: hinta, hinta ja hinta.
Oliko tuo sikala emakkosikala  ::)

pötsjölööm

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4297
  • Hämmästyksen sormi, ihmetyksen suussa
Vs: Lihan vienti ulkomaille
BSE perustuu siihen ,että luujauhossa olevat geenit imeytyivät niitä syövien eläinten soluihin, eivätkä solut vastusta niiden tuloa koska geeni on omaa lajia ja ne luulevat sitä normaaliksi geenien vaihdoksi. Ne tulivat kuitenkin kannibalismin avulla, ja siksi ne eivät asettuneet niihin genomeihin joihin olisi kuulunut vaan mielivaltaisiin genomeihin (prosessia ei vielä tunneta). Tämän seurauksena DNA sekosi, se tuli yksinkertaisesti hulluksi ja se alkoi antaa RNA:lle mielipuolisia käskyjä. Tämän seurauksena RNA tuotti proteiinia joka oli peilikuva alkuperäisestä eli ns. prioni. Prioni työntyi aivoihin monistamaan itseään ja syntyi hullunlehmän tauti jossa aivot muuttuvat sienimäiseksi aineeksi eikä tämän kauhean kuolintavan estämiseksi ollut mitään tehtävissä sillä parannusta ei tunneta. Myös nautaa syöneen eläimen (ihmisen) kehoon tämä proteiini siirtyi jolloin seurasi kammottava kuolemaanjohtava Creutzfeld-Jaakob syndrooma. Näitä proteiini-yhdistelmiä voidaan tuottaa satoja erilaisia työntämällä vieras geeni eri kohtiin DNA:ta eikä kukaan tiedä tarkalleen mitä ne kaikki aiheuttavat.  ::) GMO perustuu todellakin tietämättömyyteen, ja sen tuomaan vastuuttomuuteen.

Viimeksi muokattu: 07.09.10 - klo:17:46 kirjoittanut pötsjölööm

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Prionit - valkuaisaineet jotka eivät hajoa aminohapoiksi. Näillä kun aivonsa täyttää niin onpas perikunnalla kissanpäivät  ;D

pötsjölööm

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4297
  • Hämmästyksen sormi, ihmetyksen suussa
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Prionit - valkuaisaineet jotka eivät hajoa aminohapoiksi. Näillä kun aivonsa täyttää niin onpas perikunnalla kissanpäivät  ;D
:D DNA:n ronklaaminen pikkusen monimutkasempaa hommaa, kun mummon kanssa omenapuun oksien juurrutus  ;D

Viimeksi muokattu: 07.09.10 - klo:20:56 kirjoittanut pötsjölööm

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8712
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: Lihan vienti ulkomaille
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

Kp

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1903
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Oletko ihan yksinkertainen vai kuinka? GMO-soijan pystyy toteamaan sianlihasta se on varmaa ja moneen kertaan tutkimukset tehty.  GMO-vapaa tulee olemaan Suomalaisten viljelijöiden puhtauden sympooli kuten myös salmonellattomuus.Tuntuu kyllä pahalle kun tavanomaiset viljelijät myrkyttää laihoon"kasvustoon" rondupin ja sen jälkeen vielä ilkee sanoa että kaikki tuotanto Suomessa on LUOMUA. Eipä ole ihme kun toi naapuri ei huoli teurastamoiden vientiä heille? Mutta onhan tämä hienoa lyödä päänsä karjalan mäntyyn!
Tämän vuoden sato vaati roundupin tähkälle, ei kelvannut ökysikalalle. Karjatila torjui juolaan ilmaiseksi koska tuoresäilöttävän puinti on hankalaa jos on pitkä juolas seassa, rounduppi ei näy jääminä. Ja ei myöskään käytetyt GMO-rehut vaikuta maitoon millään tavalla. Kuluttajan valintaan vaikuttaa 3 seikkaa: hinta, hinta ja hinta.

Varmasti vaikuttais, jos kuluttajalla olisi tietoa, ei siis "tietoa."

En vieläkään ymmärrä, miksi jotkut tarvitsevat glyfoa tähkille.

Kasvinviljelijä ei voi käyttää glyfoa, jos myy viljansa kauppaan, myllylle tai panimoon,
jäämät näkyy ja rekka tulee takaisin.

Kotieläintuottaja voi vetää tähkillensä mitä huvittaa, ja niistä tuoreemmista jyvistä
ei löydy jäämiä.

Tämä on niin hauskaa.

Pitää kait sitten pureskella ruoka kunnolla ja kahteen kertaan,
sillähän ne gmo:t ruuasta tuhoutuvat.

Kuten glyfojäämät sun muut ydinjäämät ja bekkerellit, mitä
vaan kutikuti päättää viisaudessaan viljoille ruiskuttaa.

härkä

  • Luomumaitoklubi
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 198
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Oletko ihan yksinkertainen vai kuinka? GMO-soijan pystyy toteamaan sianlihasta se on varmaa ja moneen kertaan tutkimukset tehty.  GMO-vapaa tulee olemaan Suomalaisten viljelijöiden puhtauden sympooli kuten myös salmonellattomuus.Tuntuu kyllä pahalle kun tavanomaiset viljelijät myrkyttää laihoon"kasvustoon" rondupin ja sen jälkeen vielä ilkee sanoa että kaikki tuotanto Suomessa on LUOMUA. Eipä ole ihme kun toi naapuri ei huoli teurastamoiden vientiä heille? Mutta onhan tämä hienoa lyödä päänsä karjalan mäntyyn!
Tämän vuoden sato vaati roundupin tähkälle, ei kelvannut ökysikalalle. Karjatila torjui juolaan ilmaiseksi koska tuoresäilöttävän puinti on hankalaa jos on pitkä juolas seassa, rounduppi ei näy jääminä. Ja ei myöskään käytetyt GMO-rehut vaikuta maitoon millään tavalla. Kuluttajan valintaan vaikuttaa 3 seikkaa: hinta, hinta ja hinta.
Gutikutin väittämä että GMO-soija ei näy maidossa on täysin tutkijoiden aliarvostamista .
On hyvä että kuluttaja voi olla vaakuuttunut gmo-vapaasta maitotuotteesta Valion purkissa koska Valion maidontuottajat ovat sitoutuneet GMO-vapaaseen ruokintaan. Ymmärtääkseni myös Valiojäätelöt on GMO-vapaasta raaka-aineesta valmistettu verrattaessa inkkulaisiin jäätelöihin :(

Viimeksi muokattu: 12.09.10 - klo:16:28 kirjoittanut härkä

härkä

  • Luomumaitoklubi
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 198
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Kokeet on lahjomattomia ne näyttä onko käytetty gmo-rehuja jolloin jyvässä ei tarvita leimaa missä tuotettu.

Toiseksi näyttää että Suomessa voidaan tuottaa myös rehussa käytetty valkuainen tosi pitkällä ,kun vain niin halutaan. Turha  pyydellä tutkimuksia hömppäheinän "luonnonhoitopellon/kesannon vaikutuksista tutkimuslaitoksilta".
Viljelemällä valkuaiskasveja jokaisella ylimääräisellä viljelemättömällä pellolla( luonnonhoito/kesanto ja kannattamaton vilja-ala) SUOMESSA työllistetään tuhansia työttömiä ja pienennetään VALTION velkaa monta sataa miljoonaa vuodessa ???
TYÖTTÖMÄKSI joutuu vain gutikutin kaltaiset jos eivät ala tutkimaan aidosti suomessa viljelyssä olkevia puhtaita kasveja .
Tutkimusmäärärahat tulee ohjata aidosti valkuaiskasvien lisäämiseen viljelykierrossamme gmo-vapailla kasveilla !

härkä

  • Luomumaitoklubi
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 198
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Koko totuus geenimuuntelusta
15.9.2010

Vastaukseksi Petter Portinille (13.9.10 MT): En levitä virheellistä tietoa. Kerron niistä tutkimuksista, joista geenitekniikan käyttäjät vaikenevat. Tahdon, että ihmisillä on tiedossaan koko totuus, ei vain osia siitä. Jos geenitekniikan käyttö pelloilla alkaa, se on peruuttamaton päätös. Kukaan ei osaa kertoa, miten gm-aines peltomaasta poistetaan.

Itse näen geenitekniikan suurimpana vaarana sen, että siinä rakennetaan keinotekoinen rakenne, jota ei voi hallita. Kaupallisessa vakiotekniikassa yhdistetään viruksen, bakteerin ja kasvin perintöainesta DNA:ta itsenäisesti toimivaksi siirtogeeniksi. Tällaista ei ole maapallolla ikinä ennen ollut.

Siirtogeeniset kasvit leviävät eristyksistä huolimatta ja saastuttavat tavalliset ja luomupellot. Siirtogeeni siirtyy gm-kasvista maaperään ja toimii maan bakteereissa.

Siirtogeeniä löytyy pellon vierellä virtaavan joen simpukoista, jopa sen munarauhasista. Siirtogeeniä löytyy pohjamudasta yli 70 km päästä joen alajuoksulta. Siirtogeeni tunnistetaan maidostakin, jos lehmä sitä rehussa syö. Näin ei pitänyt olla. Miten nämä tulevat vaikuttamaan ihmiseen ja luontoon?

On paljon tieteellistä tietoa, jota geenitekniikan edistäjät eivät välitä kertoa. Minut leimataan pelottelijaksi ja näköjään valehtelijaksikin. Tieteelliset lähteet löytyvät nettisivuiltani, ne voi jokainen itse tarkistaa. En kerro geenitekniikan riskeistä puolustaakseni elinkeinoani tai pönkittääkseni asemaani. Toivon vain että myös lapsenlapsillani on maapallo jossa elellä.

Ymmärrän, että geneetikkoja houkuttaa tehdä jotain aivan uutta ja panna homma haisemaan.

Mutta mitä sen jälkeen tapahtuu? Jos tämän maapallon perinnöllinen säätelyjärjestelmä sotketaan siirtogeeneillä eli keinoviruksilla, niin minne me sitten menemme?

Liisa Kuusipalo

Kokkare Kalle

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 101
Vs: Lihan vienti ulkomaille
Hienoa, että joku omistautuu noin asialleen. Kävin katsomasssa nuo kotisivut.
Muuten kyllä hyvät, mutta hieman fanaattisen fundamentalistiset. Omalle asialleen voi omistautua, mutta kun Vanhanen, valtion virkamiehet ja lihantuottajatkin saivat siipeensä, niin alkoi vähän tökkiä. Olisi ehkä uskottavampaa kertoa asiastaan ja jättää muut omaan rauhaansa. Asiasta ei tule yhtään uskottavampi muita sättimällä.Kuten monasti on tapana "oma maa mansikka, muu maa mustikka".