Tässä lainaus S-L lausunnosta
"Sanon suoraan, että meillä pitää ottaa käyttöön kuumennus- ja hapotusjärjestelmä, jotta salmonellaa ei ketjussa esiinny. Muutoksia tapahtuu niin pian kuin mahdollista, siitä ruvetaan neuvottelemaan ihan lähipäivinä."
***Mitä ikinä tuo kuumennus-ja hapostusjärjestelmä tarkoittaakin, niin kustannuksia tulee väkisin. Luulen, että kaikki maahantuotava valkuaisraaka-aine joudutaan hapottamaan ja se nostaa hintaa.
Raision tapauksessa salmonella löytyi jäähdytysjärjestelmästä, ei raaka-aineista. Käytännössä tämä tarkoittaa huonoa yleissiisteyttä tehdasalueella. Jostakin on tehtaalle salmonella tullut ja kulkeutunut jäähdytysjärjestelmään. Ilmassa bakteeri ei lennä ilman katoapua, kuten on jossakin väitetty.
Anttila toimii nyt populistisesti ja luo lisää kuluja ketjuun.
Korostettakoon, että salmonellan vastainen työ on tärkeää, muttei se silti oikeuta ylilyönteihin. Raision tapauksessa mikään hapotus ei olisi auttanut, koska tartunta tuli valmiiseen rehuun....
Viimeksi muokattu: 27.03.09 - klo:10:31 kirjoittanut apemies