Niin, mikä järki siinä on, että Itämeren ja Pohjanlahden silakkaa ryöstökalastetaan, jauhetaan rehuksi ja kuljetetaan Norjaan kassilohen ruuaksi. Mistä lohi rahdataan takaisin etelään kuluttajille.
Osa jopa lennätetään Kauko-itään perattavaksi ja paloiteltavaksi ja sieltä lentorahtina takaisin Eurooppaan.
Siitä huolimatta, että silakassa sanotaan olevan omega-3 rasvahappoja jopa enemmän kuin kirjolohessa, ja olisi lähellä tuotettua.
https://www.expressen.se/debatt/rovfisket-av-stromming-har-fatt-forodande-effekt/Yhteinen käsitys on ettei vallitsevaa ulkomeren teollista kalastusta Itämerellä ja Pohjanlahdella voi kutsua kestäväksi.
Kun silakkaa pyydetään teollisuustroolareilla ja prossessoidaan kalajauhoksi ja öljyksi se ei voi olla muuta kuin järjestelmävirhe.
Yhdellä kertaa suurimmat laivat voivat päätyä yli 1000 tonniin. Se on enemmän mitä rannikkokalastus verkoilla saa saalista yhdessä vuodessa.
Samaan aikaan kuluttajat vaativat paikallisesti pyydettyä kalaa ja markkinoillä on potentiaalia kasvaa