Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:11:19
-
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-muistatko-viela-makaronivellin/4901188
Hyvväähän se oli, jos oli näläkä ja hyvät savukinkku voileivät evväänä. Siis koulusa. 😀
-
Ei siihen kyllä mitään suurusta laitettu, kun ennen vanhaan niistä makarooneistakin liukeni niin paljon vehnää, että suurusti itse itsensä.
-
juuripa nuin ja oikeaan täysmaitoon keitettynä on ihan herkkua...
-
Tää,se vasta on herkkua. Kalan kanssa todella mainiota. Ei edes pitkää aikaa kun tein, Lidlin maituuun. 😁
-
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .
-
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .
Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
-
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .
Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
Kotitaloudesta on kouluarvosana 10 ,pikakahvia joskus sekoitan hyvin harvoin juon joko kylmää tai hieman lämmintä pelkkää vettä.
-
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .
Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
Kotitaloudesta on kouluarvosana 10 ,pikakahvia joskus sekoitan hyvin harvoin juon joko kylmää tai hieman lämmintä pelkkää vettä.
Mää kuulin tässä viikolla, että eräässä kulttuurissa makuuhuoneessa kuului olla kello. Sitä kun mies kilautti, niin vaimo tuli kysymään mitä sais olla. 😀 Onkos sulla semmonen kello🤶
-
Parhaat ruuat on yksinkertaisia. Esmes perunavelli ja sen kanssa ruisleipä ja sen päälle vielä paistetut muikut.
Männäviikolla söin melkein koko viikon kaalisoppaa, siinä kanssa erinomainen ruoka joka vaan lämmittäessä paranee.
-
Parhaat ruuat on yksinkertaisia. Esmes perunavelli ja sen kanssa ruisleipä ja sen päälle vielä paistetut muikut.
Vanhat muussintähteet velliksi. Toimii. 🎅
-
Täytyy kyllä myöntää, että toi Sassin emäntä taitaa vallan erikoinen immeinen olla.. kestää tuollasta äijää ja koko ajan laittaa vielä evästäkin pöytään, samaa jyystöäkin on jo kestänyt 36 vuotta. Ei voi kuin ihmetellä..
-
Täytyy kyllä myöntää, että toi Sassin emäntä taitaa vallan erikoinen immeinen olla.. kestää tuollasta äijää ja koko ajan laittaa vielä evästäkin pöytään, samaa jyystöäkin on jo kestänyt 36 vuotta. Ei voi kuin ihmetellä..
Sitä vartenhan sassi on muijan ottanu. 👵
-
Täytyy kyllä myöntää, että toi Sassin emäntä taitaa vallan erikoinen immeinen olla.. kestää tuollasta äijää ja koko ajan laittaa vielä evästäkin pöytään, samaa jyystöäkin on jo kestänyt 36 vuotta. Ei voi kuin ihmetellä..
Sitä vartenhan sassi on muijan ottanu. 👵
Ai, ettei paskan takia?? Joskushan sekin on ollut merkittävä asia pienviljelyksen kannalta.
-
Ei tainnut olla navettapiiasta vaimoksi ,eipä tainnut laittaa ruokaa kunnolla ja ajallaan se syö suhdetta pitemmän päälle.
-
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-muistatko-viela-makaronivellin/4901188
Hyvväähän se oli, jos oli näläkä ja hyvät savukinkku voileivät evväänä. Siis koulusa. 😀
sepe on ollu varakkaan maatilan poika kun kinkut ja voit leivälle, miten tuo katkeruus tulluu kuvaan :o :o :o :o
makaroonia sai kouluaikaan muistaakseni kolme pussia markalla ja siihen tonnikalapurkki makua antamaan 8) 8) 8) 8)
-
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-muistatko-viela-makaronivellin/4901188
Hyvväähän se oli, jos oli näläkä ja hyvät savukinkku voileivät evväänä. Siis koulusa. 😀
vae syöttivät kepulaeset ponapartelle makaroonivelliä. ;D ;D
-
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .
Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
mummuko ei ies kohvia ossoo keittee. ::)
-
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .
Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
Kotitaloudesta on kouluarvosana 10 ,pikakahvia joskus sekoitan hyvin harvoin juon joko kylmää tai hieman lämmintä pelkkää vettä.
Mää kuulin tässä viikolla, että eräässä kulttuurissa makuuhuoneessa kuului olla kello. Sitä kun mies kilautti, niin vaimo tuli kysymään mitä sais olla. 😀 Onkos sulla semmonen kello🤶
jotta sellasta kulttuurija tikkalassa. ::)
-
Parhaat ruuat on yksinkertaisia. Esmes perunavelli ja sen kanssa ruisleipä ja sen päälle vielä paistetut muikut.
Vanhat muussintähteet velliksi. Toimii. 🎅
sevverranko mummu ossoo keittää. ::)
-
en tie muusinlopusta velliä vaan perunalimppua.... on kuumana kielenviejää... voin kanssa. kyllä tuo töllössä olevat ruokaohjelmat on nykyään raaka-aineiden tuhlausta ja rienausta ruuanlaitosta. ja todella kaalilaatikko on namia kun sitä lämmittää.... samoin kuin lihasoppa... ja kaalista saabi monta herkkua .. halvalla...
-
Ei ole muodikkaita nuo vanhat ruuat kun kaupat ei voi pitää hirmuhintoja perus ruoka-aineksilla. Aatellaan vaikka tuon pottuvellin tai teplikoiden (etelämpänä kutsuvat lepuskoiksi) aineksia, niin ei niillä paljoa kauppiaan tilipussi kasva. Siihen lisäksi kalakauppiaalta muikut tai pala uunilihaa leivän päälle a vot.
-
en tie muusinlopusta velliä vaan perunalimppua.... on kuumana kielenviejää... voin kanssa. kyllä tuo töllössä olevat ruokaohjelmat on nykyään raaka-aineiden tuhlausta ja rienausta ruuanlaitosta. ja todella kaalilaatikko on namia kun sitä lämmittää.... samoin kuin lihasoppa... ja kaalista saabi monta herkkua .. halvalla...
Sie taijatkii olla ammattilainen, pienet sille.
Mutta ootko kokeillu poronluista keittua. Poronluut pataan ja uuniin vähintään 5 tunniksi. Lihat irtoo ja maut. Tulee hyvä keitto. 🎅
-
en oo ko poroa maistellu kaiketi... mutta tuon oon tehny häränhäntäluille ja siitä tulooo hieno soppa... mullapa on sellanen haututuspatakii joka osaa piiiiiitkän haututuksen ja sillä sa melkein kivistäkin maun irti soppaan... mietolla lämmöllä. hyvä värkki!
karjalan paistikiii tuloo hyväks ku vähän ruskistaa lihoja ekaks ja antaa hautua sen 12-15 tuntia...