Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:11:19

Otsikko: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:11:19
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-muistatko-viela-makaronivellin/4901188

Hyvväähän se oli, jos oli näläkä ja hyvät savukinkku voileivät evväänä. Siis koulusa. 😀
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: navettapiika - 09.10.16 - klo:11:55
Ei siihen kyllä mitään suurusta laitettu, kun ennen vanhaan niistä makarooneistakin liukeni niin paljon vehnää, että suurusti itse itsensä.
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Oksa - 09.10.16 - klo:19:01
juuripa nuin ja oikeaan täysmaitoon keitettynä on ihan herkkua...
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:20:01
Tää,se vasta on herkkua. Kalan kanssa todella mainiota. Ei edes pitkää aikaa kun tein, Lidlin maituuun. 😁
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: SAS - 09.10.16 - klo:20:09
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:20:11
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .

Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: SAS - 09.10.16 - klo:20:15
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .

Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
Kotitaloudesta on kouluarvosana 10 ,pikakahvia joskus sekoitan hyvin harvoin juon joko kylmää tai hieman lämmintä pelkkää vettä.
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:20:49
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .

Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
Kotitaloudesta on kouluarvosana 10 ,pikakahvia joskus sekoitan hyvin harvoin juon joko kylmää tai hieman lämmintä pelkkää vettä.

Mää kuulin tässä viikolla, että eräässä kulttuurissa makuuhuoneessa kuului olla kello. Sitä kun mies kilautti, niin vaimo tuli kysymään mitä sais olla. 😀 Onkos sulla semmonen kello🤶
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Hervast - 09.10.16 - klo:21:06
Parhaat ruuat on yksinkertaisia. Esmes perunavelli ja sen kanssa ruisleipä ja sen päälle vielä paistetut muikut.

Männäviikolla söin melkein koko viikon kaalisoppaa, siinä kanssa erinomainen ruoka joka vaan lämmittäessä paranee.
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:21:08
Parhaat ruuat on yksinkertaisia. Esmes perunavelli ja sen kanssa ruisleipä ja sen päälle vielä paistetut muikut.

Vanhat muussintähteet velliksi. Toimii. 🎅
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: navettapiika - 09.10.16 - klo:21:11
Täytyy kyllä myöntää, että toi Sassin emäntä taitaa vallan erikoinen immeinen olla.. kestää tuollasta äijää ja koko ajan laittaa vielä evästäkin pöytään, samaa jyystöäkin on jo kestänyt 36 vuotta. Ei voi kuin ihmetellä..
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Sepeteus - 09.10.16 - klo:21:20
Täytyy kyllä myöntää, että toi Sassin emäntä taitaa vallan erikoinen immeinen olla.. kestää tuollasta äijää ja koko ajan laittaa vielä evästäkin pöytään, samaa jyystöäkin on jo kestänyt 36 vuotta. Ei voi kuin ihmetellä..

Sitä vartenhan sassi on muijan ottanu. 👵
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: navettapiika - 09.10.16 - klo:21:24
Täytyy kyllä myöntää, että toi Sassin emäntä taitaa vallan erikoinen immeinen olla.. kestää tuollasta äijää ja koko ajan laittaa vielä evästäkin pöytään, samaa jyystöäkin on jo kestänyt 36 vuotta. Ei voi kuin ihmetellä..

Sitä vartenhan sassi on muijan ottanu. 👵
Ai, ettei paskan takia?? Joskushan sekin on ollut merkittävä asia pienviljelyksen kannalta.
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: SAS - 09.10.16 - klo:22:11
Ei tainnut olla navettapiiasta vaimoksi ,eipä tainnut laittaa ruokaa kunnolla ja ajallaan se syö suhdetta pitemmän päälle.
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: icefarmer - 09.10.16 - klo:22:48
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-muistatko-viela-makaronivellin/4901188

Hyvväähän se oli, jos oli näläkä ja hyvät savukinkku voileivät evväänä. Siis koulusa. 😀
sepe on ollu varakkaan maatilan poika  kun kinkut ja voit leivälle, miten tuo katkeruus tulluu kuvaan :o :o :o :o

makaroonia sai kouluaikaan muistaakseni kolme pussia markalla ja siihen tonnikalapurkki makua antamaan 8) 8) 8) 8)
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: 82-90 - 09.10.16 - klo:23:54
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paluu-menneisyyteen-muistatko-viela-makaronivellin/4901188

Hyvväähän se oli, jos oli näläkä ja hyvät savukinkku voileivät evväänä. Siis koulusa. 😀

vae syöttivät kepulaeset ponapartelle makaroonivelliä.  ;D ;D
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: 82-90 - 09.10.16 - klo:23:59
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .

Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀

mummuko ei ies kohvia ossoo keittee.  ::)
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: 82-90 - 10.10.16 - klo:00:00
Ennen kun meilläkin oli sikoja niin näin syksyisin pyhäinmiesten päivää ennen teurastettiin sikoja itselle ja myyntiinkin. Aina teurastus päivänä iltaruokana kello 17 oli tappaiskeitto oli se hyvää.
Siinä oli sian munuaisia ,sydäntä ja maksaa.Tuoreista sisuskaluista tuli todella maukas keitto siihen lisukkeeksi omalta kasvimaalta punajuuria ja porkkanaa.
Miten muuten ruokailette nykyään meillä kello 11,30 lounas ja kello 17 päivällinen,vaimo on ahkera ruuanlaittaja siitä suuri kiitos hänelle.
Metsä töihin kun lähden aamupalan jälkeen vaimo laittaa ruuat mukaan ja viideksi kotiin .

Ossaatsie etes kahvia ite keittää. 😀
Kotitaloudesta on kouluarvosana 10 ,pikakahvia joskus sekoitan hyvin harvoin juon joko kylmää tai hieman lämmintä pelkkää vettä.

Mää kuulin tässä viikolla, että eräässä kulttuurissa makuuhuoneessa kuului olla kello. Sitä kun mies kilautti, niin vaimo tuli kysymään mitä sais olla. 😀 Onkos sulla semmonen kello🤶

jotta sellasta kulttuurija tikkalassa.  ::)
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: 82-90 - 10.10.16 - klo:00:02
Parhaat ruuat on yksinkertaisia. Esmes perunavelli ja sen kanssa ruisleipä ja sen päälle vielä paistetut muikut.

Vanhat muussintähteet velliksi. Toimii. 🎅

sevverranko mummu ossoo keittää.  ::)
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Oksa - 10.10.16 - klo:08:52
en tie muusinlopusta velliä vaan perunalimppua.... on kuumana kielenviejää...     voin kanssa.               kyllä tuo töllössä olevat ruokaohjelmat on nykyään raaka-aineiden tuhlausta ja rienausta ruuanlaitosta.                              ja todella kaalilaatikko on namia kun sitä lämmittää.... samoin kuin lihasoppa...                ja kaalista saabi monta herkkua .. halvalla...
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Hervast - 10.10.16 - klo:09:35
Ei ole muodikkaita nuo vanhat ruuat kun kaupat ei voi pitää hirmuhintoja perus ruoka-aineksilla. Aatellaan vaikka tuon pottuvellin tai teplikoiden (etelämpänä kutsuvat lepuskoiksi) aineksia, niin ei niillä paljoa kauppiaan tilipussi kasva. Siihen lisäksi kalakauppiaalta muikut tai pala uunilihaa leivän päälle a vot.

Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Sepeteus - 10.10.16 - klo:09:37
en tie muusinlopusta velliä vaan perunalimppua.... on kuumana kielenviejää...     voin kanssa.               kyllä tuo töllössä olevat ruokaohjelmat on nykyään raaka-aineiden tuhlausta ja rienausta ruuanlaitosta.                              ja todella kaalilaatikko on namia kun sitä lämmittää.... samoin kuin lihasoppa...                ja kaalista saabi monta herkkua .. halvalla...

Sie taijatkii olla ammattilainen, pienet sille.

Mutta ootko kokeillu poronluista keittua. Poronluut pataan ja uuniin vähintään 5 tunniksi. Lihat irtoo ja maut. Tulee hyvä keitto. 🎅
Otsikko: Vs: tämä meitä odottaa
Kirjoitti: Oksa - 10.10.16 - klo:16:40
en oo ko poroa maistellu kaiketi... mutta tuon oon tehny häränhäntäluille ja siitä tulooo hieno soppa...                  mullapa on sellanen haututuspatakii joka osaa piiiiiitkän haututuksen ja sillä sa melkein kivistäkin maun irti soppaan...   mietolla lämmöllä.       hyvä värkki!
 karjalan paistikiii tuloo hyväks ku vähän ruskistaa lihoja ekaks ja antaa hautua sen 12-15 tuntia...