Onko? Eihän seinän sisäisessä kasvatuksessa pitänyt olla eroa.
Suomen sisällä niin. Sen sijaan tanskalaiset valitettavasti ovat edellä seinien sisäpuolelle varsinkin porsaspuolelle. Tosin osansa voi olla tukipolitiikalla. Jos tuet / tuotteen hinta eli porsaan hinta ovat sellaiset että joidenkin mielestä kannattaa pitää "tukiemakoita" niin se voi osin vääristää tilastoja. Mutta valitettavasti on myönnettävä että tanskalaiset ovat jonkun verran edellä seinien sisälläkin.
Viljakin on tähän asti ollut halvinta Suomessa vaikka sitä kuivataan. Miksi Suomessa jäädään jälkeen kustannuksissa? Käsittääkseni Suomen vs Tanskan kustannustaso on lähelle samaa. Valkuaista myydään kummallekkin maailmanmarkkina hintaa, rehuvilja on halvempaa. Tanskassa - jopa Suomeen verrattuna - oleva järkyttävän suuri ylituotanto pitää, lihan ja porsaan hinnan alhaalla. Siellähän voidaan oikeasti puhua kustannuskriisistä....
Ei kustannuksissa vaan kustannustehokkuudessa jäädään jälkeen. Muuten tämä on itse asiassa totta, rupesin itsekin oikein pohtimaan että "Hetkinen!". Yksikkökoko ja tuotannon intensiivisyys lienevät suurimmat selittävät tekijät.