Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa
?
>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa? Tiedätkös paljonko yhden rasvakilon tuottaminen siihen ruhoon vie rehua?
Suhde on kokolailla siten, että 10 vanhaa ry:tä lihakilolle ja 21 ry;tä rasvakilolle. Jos vaikka otetaan se 300 kilon pieni 4-5 rasvainen lehmä, niin siinä on 70-80 kiloa sitä rasvaa jota ei voi sekoittaa esim.Jauhelihaleikkoon kaikkea. Väkisinkin sitä sinne leikatessa joutuu ja silloin leikon hinta on alhaisempi. Samanpainoinen 1-2 rasvainen ruho omaa vain 10-15 kiloa rasvaa ja loput punaista lihaa. Eli lyhyesti, 70 rasvakilon tuottaminen on maksanut saman kuin 150 lihakilon tuottaminen.
Karkeasti lasketaan, että emolehmällä LIHAKILON tuottaminen maksaa keskimäärin 3e, MUTTA sen rasvakilon tuottaminen onkin maksanut yli 6euroa/kilo...
HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes
Pieni emolehmä, pienet ylläpitokulut,= Pieni on myös tili ja hidas kasvu.
iso lehmä, teuraasta pitää saada paljon enempi kun lehmien yläpito maksaa enempi.
=Maksaa tietysti, mutta kohtuudella sitäkin pitää olla, minusta 700-850 kiloinen lehmä on sopiva...
Toisaalta, jos on viljaa omilta pelloilta, niin ongelma ei ehkä ole yhtä akuutti ....