Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Sorvar

MYöskin ihan hyvin on onnistunut hs-kylvöt lannoitteen levittimellä (2-lautaskone), Rauchin ohjekirjassa jopa taulukot piensiemenille..

Tuli hetken mielijohteesta huudettua tollanen rupinen rauch mds 921
Hyvin näytti siellä rauchin sivuilla olevan levitysarvoja..

Kokeilen sillä sitten viskoo nuo loput maahan.
Voin käyttää sitä myös seuraavassa jaksossa kuten joulukalenterissa sanottiin kun tuli vehnät laitettua aika pienellä apulannalla..
Meinasin naurista kylvää Simultan piensiemenlaitteen kautta riistapeltoon. Ei olla aikasempaa kokemusta muuta ku heinänsiemenseoksista.  Tointaako etes yrittää :o

Laita kysymyksesi tuonne: https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=100923.0

Jos niistä alkuperäisen aiheen vimpaimista puhuttaisiin.
Liian vähän on ihan hyvä. Oon nähny rypsipellon jossa siemenet riitti lähes koko ensimmäisen kierroksen .
Tuolla samalla koneella meni joskus kans valkoapilaa vähän turhan runsaasti kun kerääjäksi koitettiin laittaa. Nyt ei ollut sitä ongelmaa.
mut miten saa meneen 4 tuntia 3,5 hehtariin?

Sata kertaa joutu ruuvaan isommalle, eikä siltikään mennyt alas. Säädöllä taulukon mukaan olisi pitänyt nataa mennä yli 30kg/ha alas, mutta tuo ei vaan valunut silläkään. Vajaa kolmen hehtaarin länttiä kylvettiin koneen mittarin mukaan yli 4,5ha kun osaa ajettiin uusiks. Siltikään ei saatu meneen lohkolle 30kg yhteensä siementä.. Tukki vaan niin totaalisesti.

Mutta takaisin asiaan onko kokemuksia noista sähkösistä keskipako piensiemenlaitteista?
Onko kokemuksia että mikä olisi hyvä 12v piensiemenkylvölaite jonka voisi heittää vaikka lautasmuokkarin,äkeen päälle tai keulalle?

Ei tarvitse olla se kallein malli. Paineilmamalli tietysti paras olisi mutta niitä ei varmaan kohtuuhintaan ole.

Alko pänniin kun 4 tuntia hierottiin naapurin simultan 2,5m koneella 3ha monimuotoisuusniittyä. Eikä siltikään saatu tarpeeks siemeniä meneen..

Siemenenä oli: https://agro-tuonti.fi/tuote/niittykesantoseos-10-kg/
Aadolffi myy tollasta hanakorkkia. Paikassaan sekin kätevä..

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/wurth-20l-astiaan-hanakorkki
ihmettä kuin nuo mopomiähet kehtaa ajella nuilla harlikoillaan..   kun kuulee kymmenien kilsojen päähän kuin pörisee..    ite kuulen moisen ohimenon vaikka tähkä huutaa peltoreissa palavasta vetestään...

Pitäiskö Oksankin hommata joku pitkäkeula Pannupää aurinkoisten päivien kulkupeliksi? Ja talven joutoajan rassauskohteeksi?

Panheads forever.. Kyllä vielä joskus herättelen tuon vahan pannupääni tuolta tallin perältä..
Tuo ajonaikainen säästö on merkittävä, mutta suurelta osalta kyse on verotuesta, joka saa sähköautoilun näyttämään määräänsäkin edullisemmalta, vaikka sama tiestö, tarvittava bitumi ja valtion rahantarve ei muutu miksikään.

Eli tuon 35000 km:n aikana sähköautoilija maksaa energiaveroja (en tässä ota huomioon ALV, vaikka sekin kuormittaisi eniten bensaliikkujaa)  207 €, bensiiniautoilija 2415 €

-SS-

Sähkäri kannattaa laittaa lataukseen tietysti konehallilla tai vastaavalla ni saa sitte sähkön valmisteveronpalautusta pikkasen..
Jostain muistan lukeneeni että joka toiseen siipeen jankonrikkoja ja ettei viimeseen siipeen kannattais laittaa, kun se poljetaan kuitenkin piukkaan se vaon pohja.

Paitti jos harrastaa onland kyntöö ni sitte saa olla viimeseski..
https://lainvoima.com/kohde.php?pid=171697

Ei nettikoneesta, mutta postinajo ferku v8 koneella..
Ei joka päivä vastaan tuu tollastakaan..
Jos tuota orgaanista ainesta ja maanparannusta ajattelisi syväjuurisilla kasveilla niin miltä seuraava resepti kuulostaisi?
Sinimailasta 2/3 ja valkomesikkä 1/3 suhteella. Siemenet kannattaa vissiin ympätä.
Ilmottais ekana vuonna monimuotoisuus/pölyttäjäkasvina ja toinen vuosi vaikka viherkesantona.
Mikä tuossa olisi tukien puolesta paras vaihtoehto?
Tuolla saisi varmaan jonkinverran typpeäkin sidottua seuraavaa satokasvia varten.

Biohiilihän varmaan hyvää, mutta siitä vähemmän tietoa esim annostuksesta ym.
Mitä enemmän sitä parempi varmaan. Hinta varmaan kanssa melkoinen mikäli hakeautollisen hehtaarille ajaa..

on se hianoa kun tuollaisia puuhasteluäkeitä vielä on kaupankin..   ettei vain noita 6-9 metrisiä tartte katella..   lie noillekin kysyntää kun keskikoko traktoreissakin kasvannu..

Jep. Turhan iso tuo ittelle on, mutta jos se henkisesti tuntuu mukavammalta vetää ja saa pienemmällä hieromisella paremman jäljen ku s340 potilalla. Niin kai tuo paris-kolmes vuosikymmenes hintansa haukkuu. Varsikin kun kilohinta verottomana on n.2,35e eli hyvin alle tonnin/metri.

Tietääkös joku miten noi vuosimallikoodit väderstadeissa menee?
Tuossa mulla i merkintä vuosimallin kohdalla.
Maltoin kanssa mieleni. En siis huutanut.

Tuossa alle 5m luokassa ei ole noita lappulata malleja tunnu olevan saatavilla mitään muuta kuin ns. kevyt malleja väderiltäkään.

Kai sitä vaan täytyy pitää silmät auki jos joku hyvä väder tulis sopivaan hintaan vastaan.. Askartelee vaikka itte sitten crossboardin jos ei tunnu palkkimalli pelaavan.

Tarpeeks kauan kun oli tulitikut pitämäs silmiä auki niin tuli vastaan ja tänään haettua Väderstad NZ Intense crossboardilla ja varparullalla. Uutena ostettu 50ha tilalle ja viimeiset 10v seissyt tallissa. Eli ei ihan loppuunajettu.

Jälkihara olisi ollut mieluisempi, kuin tuo varparulla, mutta katsotaan keväällä miltä meno näyttää. Hara helpompi askarrella tohon saati crossboardi johki muuhun.

Tuossa ei taida Favorittiin olla muuta eroa kuin yksi piikkiakseli enemmän. Optiona vissiin saanu 60 piikkisenä, mutta toi mun on 49 piikkinen.
Kasvintuotanto / Vs: Nurmen uusinta.
: 13.09.23 - klo:12:08
Lainaan aihetta hieman ohi aiheen kun en tätä varten uuttakaan viitsi aloittaa.

Pääsi hieman viherlannoitusnurmi pitkäksi ennen glyfoa. Tarkoitus olisi se keväällä kyntää vehnälle.

Kannattaisiko tuo parin viikon jälkeen ruiskutuksesta painella maahan varparullilla tai jyrällä?

Ajatuksena lähinnä se, että voisi vielä ennen lumia alkaa maata vasten hajoon noi heinät/apilat, että menisi mukavammin keväällä kyntö..
Valmiiksi kuuma vesi myös voi lyhentää pesuaikaa ja siten huonontaa pesutulosta.

Näin mulle perusteltiin kylmän veden käyttö.
Sivuja: [1] 2