Emoihin siirtyminen on varmaan teurastamojen intressi, jos niiltä kysyisi. Kohta joutuvat muuten vasikan hintaa nostamaan, koska niistä tulee pula ja rajoittava tekijä suomalaiselle naudanlihan tuotannolle. Emohomma on tietysti helppoa ja yksinkertaista ja rahaa tulee ovista ja ikkuinoista. Jotenkin jää sellainen fiilis, että maitotilalliset laittaa lypsikit autoon ja ottaa emoja jäähdyttelyajaksi, kun ne hoituvat pikkuvaivalla vasemalla kädellä. Jokainen lypsytilallinenhan osaa emohomman heti ja tulokset ovat huippuluokkaa.
Tuntuisi jotenkin järkevämmältä, jos navetta ja terveys kestää, lypsää niitä lehmiä oikeaan eläkeikään saakka ja lopettaa sitten koko kotieläinbisnes, kuin että siirtyy emoihin. Varsinkaan jos tilat ei sovellu niiden hoitamiseen eli joutuisi viime metreillä vielä investoimaan. Jos tilat antaa myöten, niin kyllä tänne uusia emotiloja sopii, mutta ei kannata mitään pikarikastumista odotella. Jos muutama kymmenen emoa laittaa, niin eihän niissä paljoa työtä ole, mutta tulopuolikaan ei päätä huimaa vastaavaan lypsikkien määrään verrattuna.
Joillakin tiloilla voisi olla ratkaisuna palkata vaikkapa osa-aikainen työntekijä toisen tilan kanssa, jolloin työtaakka hiukan kevenisi, mutta tuotanto pysyisi iskussa. Justiisa tuossa yks päivä ukrainasta soiteltiin ja tarjottiin opiskelijoita töihin 7,5 euron tuntipalkalla.