Kai tuossa soijapavussa jotain vikaa on kun sitä ei viljellä koko Euroopan Unionissakaan kuin muutama sata tuhatta hehtaaria vaikka on maailmanmittakaavassa kuitenkin viidenneksi tärkein viljelyskasvi.
Just tuosta voisi päätellä jotain.
Ja miksi sitä pitäisi edes viljellä, rypsin valkuainen on kuitenkin parempaa nurmisäiliksen kanssa naudoille.
Eikös soijan valkuaisprosentti ole kovenmpi kuin rypsin? Eli pienempi määrä soijaa riittää kun euroopassa viljellään sen lisäksi maissia.
Onhan siinä enemmän valkuaista ja jopa enemmän energiaa. Mutta nurmisäilörehun kanssa tuo ei auta tarpeeksi... viljamäärä nousee liikaa ja tärkkelysrajat paukkuvat. Rypsin valkuainenkin on usein liian korkea, ja ruokintoja joudutaan laimentamaan sitten ainesosalla X.
Aminohappokoostumus tekee myös vähän kiusaa.... Tiedähän: Jos soija olisi Suomeen parempi valkuaisrehu, niin miksi tänne tuotaisiin rypsiä/rapsia ollenkaan
Hintasuhteet vaikuttavat tietysti asiassa, mutta myös muut asiat.