Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..
Nyt et lukenut ihan tarkkaan. siitä pitää lähteä liikkeelle että pastöroitua täytyy olla. Eli täysin turvallinen elintarvike täytyy olla. Tällä hetkellä ei juurikaan tarjota sitä mitä kuluttajat haluaa. Ne haluaa maidon maitona. Tähän pitäisi reagoida. Eikö kannata sitä myudä mitä haluttaan ostaa?
Juu , periaatteessa kyllä . Rantalan tapaiset tyypit kyllä toppaa nuo yritykset .
Juurikin tuo tekee sen vaikeaksi, kun osa tahtoo pastöroituna ja osa ei, kun tässäkin tahtoo niitä koulukuntia olla, jotka eivät halua sitä maitoa käsiteltävän lainkaan.
On myös totta, että turvallisuuden nimissä tuo pastöroiminen on elinehto, mutta kuinka suuret investoinnit se vaatii ja lähteekö siihen pankki matkaan. Tuohonkin pitäisi olla sitten sitä ostajaa aika paljon. Työllistääkö se sitten vielä lisää ja kuinka sitovaksi se muodostuu. Siinähän pitäisi sitten käytännössä olla joko myymässä tai kuskaamassa sitä maitoa koko ajan, sitten vielä kuljetuskalustokin sellainen, että pysyy kylmänä.
Kaupat sitä tuskin ottaisivat myyntiin, koska hinta nousisi todellakin liian korkeaksi ja sen myyntiaika olisi aika lyhyt. Kyseessä olisi aito tuoretuote. Entäs se loppu maito, mitä ei saisi myytyä? Vasikoille, vaiko meijeriin?