Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.
Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.
Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.
Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.