Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Pitkäpinnainen juustomestari  (Luettu 1276 kertaa)

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12128
Pitkäpinnainen juustomestari
Osuuskuntamuotoinen alppijuustola Sveitsissä, 14 tuottajaa, juustoa 38 tn/vuosi.  Juustomestari kiinnitti vuonna 2012 huomiota siihen, ettei toimitetusta maidosta tullut riittävästi juustoa. Erityisesti 4 tuottajan maito erottui joukosta. Juustomestari teetätti laboratoriokokeet ja maidon laimentaminen vedellä sai vahvistuksen. Asiaa yritettiin useaan kertaan saada kuntoon, mutta laimentaminen jatkui. Osuuskunnan nokkamies ei seissyt juustomestarin takana. Juustomestari sanoi itsensä irti 1. kerran jo 3 v sitten. Osa tuottajista sai taivuteltua hänet jatkamaan. Tänä talvena tuli sitten mitta täyteen.
http://www.bote.ch/nachrichten/schwyz/schwyz/eklat-in-der-erfolgreichen-alpkaeserei-pragel-boedmeren;art146988,1083127

nestori2

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2079
Vs: Pitkäpinnainen juustomestari
Paljonko tuota epärehellisyyttä eli maidon lantraamista vedellä tapahtuu esim. Suomessa, onko arvoisilla maidontuottajilla MUTU-tuntumaa. Sen tiedän, että vuosia sitten kylällämme yksi jäi siitä kiinni. Maitokuski havaitsi asian, vihjaisi  siitä meijerille ja niin maitoauton mukana tuli kerran näytteenottaja täysin odottamatta ja niin käry kävi.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Pitkäpinnainen juustomestari
Paljonko tuota epärehellisyyttä eli maidon lantraamista vedellä tapahtuu esim. Suomessa, onko arvoisilla maidontuottajilla MUTU-tuntumaa. Sen tiedän, että vuosia sitten kylällämme yksi jäi siitä kiinni. Maitokuski havaitsi asian, vihjaisi  siitä meijerille ja niin maitoauton mukana tuli kerran näytteenottaja täysin odottamatta ja niin käry kävi.
Kyllä se maidon vesipitoisuus mitataan joka kuukausi, että kiinni jäänti on kohtuullisen varmaa.

nestori2

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2079
Vs: Pitkäpinnainen juustomestari
Kyllä se maidon vesipitoisuus mitataan joka kuukausi, että kiinni jäänti on kohtuullisen varmaa.
Pystyykö tuon näytteenoton ennakoimaan vai onko se säännöllisen epäsäännöllistä? Ennen näytteenottaja kulki maitoauton mukana, joten saattoi hieman ennakoida, jos auto kävi ensin naapurissa ja näki, onko näytteenottopäivä.

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8702
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: Pitkäpinnainen juustomestari
Eiköhän se vesipitoisuus mitata joka kuormasta ja jos poikkeavuuksia ilmenee, niin kyseisellä reitillä seuranta heti päälle.
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12128
Vs: Pitkäpinnainen juustomestari
Itse turistina pidän alppitorvimaata kalliina, epäystävällisenä ja jossain määrin naapuri-EU-maihin verrattuna jälkeenjääneenä. Perheviljelmäkuvio saattaa liittyä tähän mainittuun tapaukseen. Edes osuuskunnan nokkamies ei ollut valmis heittämään huijareita ulos.

Viimeksi muokattu: 24.03.18 - klo:13:29 kirjoittanut pig24

navettapiika

  • Vieras
Vs: Pitkäpinnainen juustomestari
Kyllä se maidon vesipitoisuus mitataan joka kuukausi, että kiinni jäänti on kohtuullisen varmaa.
Pystyykö tuon näytteenoton ennakoimaan vai onko se säännöllisen epäsäännöllistä? Ennen näytteenottaja kulki maitoauton mukana, joten saattoi hieman ennakoida, jos auto kävi ensin naapurissa ja näki, onko näytteenottopäivä.
Jos sulla on riittävän hyvä kristallipallo niin onnistuu varmaan se ennustaminenkin, mutta todennäköisesti käy niin, että meijeri havaitsee palaneen käryä jos määrät vaihtelevat suuresti ja testaa sen jälkeen joka ainoan tankillisen, että kyllä se kiinni jäänti on varmaa.