Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 241 242 [243] 244 245 ... 247

Viestit - Magia

Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 30.10.16 - klo:05:14
22,9mm tässä kuussa,20,3mm tässä sateessa.Jalat jää kiinni pintaliejuun ja on paikka paikoin liukasta.
Vapaa sana / Vs: Sorkalle kuumetta
: 29.10.16 - klo:03:32
Luitteko tämän päivän MT siinä sorkkaterveydestä entistä enemmän sorkkaongelmia mitä enemmän pihattoja (kuralillinki). Mitä ihmettä eikös se pihatto ole naudan taivas niinhän täällä sitä on ylistetty ja kaikki viranomaisetkin ja viherpipertäjät mites tässä näin kävi..
Ei niin pahaa, ettei jotain hyvää..pihatossa pitää panostaa siihen, että lehmä kävelee. Parsinavetassa ei tarvi, riittää, kun kahdesti päivässä nousee ylös. Pihatossa niistä oikeasti pidetään huolta, eikä vain keväisin tasota.
Eipä kyllä oikeasti taida olla ongelmiakaan parressa niin paljon kuin pihatossa.Parressa ongelmat ei tartu ja toisekseen kaikki elukat saa ruokaa.Ulkoilupakko takaa myös sen että H.joki hoitaa sitten heikoimmat parsielukat,kuulemma.Paljonkohan pihattoelukoita putoaisi navetan taakse,jos ihan oikeasti joutuisivat ruuan syömään ulkoa.
Huh...

Kunhan tällä vuosikymmenellä saataisiin edes lehmien juomapuoli kuntoon.

Eniten ruokapulaa taitaa olla laiduntavilla lehmillä? Puolet kesästä seistään savikossa. Mielestäni tämä on eläinsuojelulain vastaista. Mitään syömistä ei ole tarjolla..
Mitä sinä nyt höriset.. siinä rapakossa seistessäänhän nämä lehmät kuittaavat sitä laidunnuspakkoa. Siihenhän ei tule armahdusta sääolosuhteitten takia.. Ja itsehän ne kantturat paikkansa valitsee, varmasti siellä takalohkolla olisi kovaakin maata seistä.
Täällä on  suosikkilohko se takalohko...syy ei ole koskaan selvinnyt,minkä takia.
Se jäätyminen taitaa iskeä ennen kuppia, siis kupin alapuolen ja kylkien eristämisestä.

 Näin se menee. Lisäksi suosittelen hankkimaan pelkästään kaksipalloisia altaita. Yksipalloisen vesitilavuus on pieni joten se jäätyy tod. herkästi kaksipalloiseen verrattuna. Nelsoni on aivan hanurista mutta kyllä senkin saa tuunattua.
Juu,Nelsoni on hanurista,mutta kun oppii juonimisen,niin toimii.-30 on tainut nelsoni kestää,kahdella lämpökaapelilla,pinta-asennettuna.
http://www.koillissanomat.fi/uutiset/index.html?app=NeoDirect&com=6/226/167937/051760a3fe

Pari vuotta liian myöhään lähtivät, vastuita ei enää pääse pakoon :-P
Paljonkohan osuusmaksuleikkuri on ?
Maksettuja tuskin maksetaan takaisin.
Kiva olis eu-tarkastajan mennä laskemaan eläimet ja tarkistamaan korvamerkit tollaisesta pikkukarjasta.
Ja ajatteles jos muutama  puuttuisi, joutuisi aloittamaan homman uudestaan..
Aatteles,jos poisto olis jäänyt ilmoittamatta,niin siinä vasta ettiminen.
Työn vaativuuteen nähden, pitäisi oikeastaan maksaa että saa koittaa tissit. Että sen verran palkkaa.
No..tietysti asian voi noinkin nähdä.  Viljasta saakin vain ne palkkansa, jotka homman osaa.

Mikä Sinun mielestäsi on sellainen viljan hehtaarisato, että voi sanoa osaavansa ja sitten pitäisi saada siitä palkkaa?
Eikö etes ProAgrian neuvojalta löydy osaamista,kun tuolaisia pitää maatilan emännältä kysellä?
Kuinka paljon Eemeli saa maataloustukea työpäivää kohti?
Sulla on nyt ihan väärä katsantokanta tähän asiaan.. Eemelin tulot ovat ihan liian pienet, vaikka se laskettaisiin miten, kun c-alueen maidontuottaja saa enemmän..siihen on turha mitään järkiselitystä antaa, kun Eemeli katsoo noiden tukien kuuluvan hänelle.  Eemeli ei koskaan saa riittävästi..tukea, henkisestä tuesta puhumattakaan.
Pottukuoppaanputoamisentuki ehdottomasti Eemelille,Veetille,Kakstahille.On aika ajanut sen verran pahasti ohi omaan napaan tuijottaessa.Se varmaan pienen peltoläntin kahuviljat pitäisi riittää toimeentuloon nyt niin kuin ennenkin.Suomessa ainoastaan maito-sika-sonni-siipikarjatilat nostaa keskikokoa,pyrkii samaan kokoluokkaan kuin muualla.Muut keskittyy tuista huutamiseen ja tukikikkailuun.
Ruotsissa kuluttajat haluaa syödä kotimaista nautaa ja siitä myös maksetaan. Suomalainen nauta on ulkomaista ruotsissa, ei sitä voi täältä sinne viedä. Suomessa tilanne on toinen, kaikki puljut valiosta alkaen tuputtaa tuontilihaa suomalaisille ja köyhä kansa ostaa, mitä muutakaan se voisi. Lihamarkkinat on suomessa sössitty ikuisiksi ajoiksi, eikä ne tule korjaanutmaan edes siinä ruotsin tilanteessa, jossa omavaraisuus putosi alle puoleen jolloin kuluttajat, kauppa ja teurastamot heräsivät tilanteeseen ja hinnat korjattiin kannattavalle tasolle. Mitä tehdään suomessa, no tuodaan markkinoille mifua ja tofua ja nyhtökauraa, härkistä ynnämuuta. Ei muuta kuin nauidat kaupunkiin ja viimeinen saa sammuttaa valot, ainahan voi hoitaa maisemia.. ja vuokrata peltoa maidontuottajille..

Sehän olikin kauppojen hinnoista jännä huomata että ei siitä kuluttaja joudu kovasti Ruotsissa maksamaan. Eli joku idiootti (veikkaan HK:ta) myy sitä nautaa liian halvalla kaupalle. Toki pig24:n pdf, kunhan sen löysi, oli jännä siinä suhteessa että ruotsalaiset tosiaan syö tosi paljon nautaa verrattuna esim. suomalaisiin. Mutta tosiaan syövät HK:n piikkiin kun hinnat ovat Suomen tasoa.


En sano että auttaisi mitään vaikka ruotsissakin olisi naudalla huonot tuottajahinnat, hölmöä vaan että HK kaataa rahaa sinne niin ettei takuulla ole rahaa tilityshinnan nostoon suomessa.
HK ruotsissa, atria venäjällä, paperitehtaat ameriikassa yms, se on jännä ettei voittoja voi maksaa kotimaan tuottajille, vaan ne täytyy hassata ulkomaanseikkailuihin.. Olis kirveellä töitä, mutta itte en enää viitti lähteä vaikuttamaan, kun tuottajauraa jäljellä enää muutaman vuoden alasajoprosessi, eikä yksi ihminen paljoon pystyisikään.
PP ei taida kumartaa kovin syvään teurastamoon päin.Valitettavasti lopettaminen on vaihtoehto lihapuolella.
Ja ai juu... kun käytössä on paalirehu, niin appeen sekoitusmäärä todennäköisesti tehdään paalijaolla. Eli määrä on joko liian pieni tai liian suuri. Jaon ajankohta muuttuu, ruokintapöytä on tyhjänä ja tuotos alenee. Ainakin virallisen mielipiteen mukaan 😅😅
Tavallisesti kyllä oppii ottamaan huomioon tuon paalien koon muuttumisen ihan erillisruokinnassakin.Rehun muuttuminen onkin sitten vaikeampaa.
Ajastaan varmaan saa myös hyvän resistenssin noille antibiooteille.
Sitten kuolee johonkin pikkunaarmuun kun sopiva bakteeri pääse jylläämään.

Juuri näin. Tuohon se antibiottien hulvaton käyttö vähitellen johtaa.
On jo johtanut. Näitä resistenttejä bakteerikantoja on niin navetassa kuin sairaalassakin.. Navetassa ne voidaan hoitaa kirveellä, mutta sairaalassa on pakko jotain yrittää.

Mistä niitä on Suomessa navetoihin tullut? Eikös juuri tuon hillittömän käytön pitänyt aiheuttaa noita resistenttejä kantoja ??

(Oikeasti väärinkäyttö ja kuurien lopettaminen kesken niitä aiheuttavat) 😅😅
Resistentteihinkin on lääkkeet,mutta suurempi ongelma taitaa olla kannat joihin pitäisi penkun tehota,mutta ei tehoakkaan.Minkä takia tätä ongelmaa ei etes tutkita?Voisi jopa auttaa resistenttienkin kanssa. Vai johtuuko tämä siitä ettei sinne labraan voida tuota niitä lääkkeiden kohteita tutkittavaksi.
Tää Juustoportin mainos antaa sellaisen kuvan radiossa,lehmät saa vapaasti vaeltaa ja laiduntaa ulkona,kun vapaan lehmän maidosta on kyse.
Kasvintuotanto / Vs: maanäytteet
: 21.10.16 - klo:07:43
On kaksi versiota toisessa sanotaan että näytteenotto päivä määrää alotuspäivän ,se on
väärin analysointipäivä määrää alotuspäivän.

Nyt saat myöntää olevasi kerrankin väärässä ! vai pitääkö sanoa että tuo toinen vaihtoehto on täysin väärä, mutta olet silti puoliksi oikeassa. Mutta ei ole kahta versiota on vaan yksi totuus !!!!!!!! Ottopäivänmäärä !!!!!!!
Tässä lainaus Ympäristötuen ehtojen mukaan viljavuustutkimus saa olla
enintään viisi vuotta vanha. Poikkeuksena ovat linjanäytemenetelmällä
tehdyt näytteenotot ja puutarhakasvien sekä
siemenmausteiden viljavuustutkimukset, joissa näytteet otetaan
kolmen vuoden välein. Aika lasketaan edellisestä näytteenottopäivästä
tai sen puuttuessa päivästä, jolloin näyte on
saapunut laboratorioon analysoitavaksi.
2.1 Näytte

Oikeassa olin sori!
Maanantaina kävi tarkastajat oma viljavuustutkimus on analysoitu 28.05 tarkastaja sanoi että ensi kevään viljysuunnitelman voi tuolla tehdä . Näytteenotto päivää ei viljavuus pöytäkirjasta löytynyt laisinkaan muuta kuin saapumispäivä 08.05 eli millä olisin todistanut ottopäivän pellolta?

Perkeles kun on velliperse tarkastajia. Toisilla on leikattu tukia jos näyte mennyt vanhaksi sadonkorjuun jälkeen ja uusiin näytteisiin "lipsahtanut" myöhäisempi päivänmäärä kuin edellisis , siis sen ottopäivänmäärä + 5v . Vaikka puoleen vuoteen ei koko näytteillä olisi mitään käyttöä. Toki oli edellisen ymppikauden juttuja, josko ne nyt sitten ymmärtää paremmin sellaisiakin joille ihan kaikki ei mene jakeluun :)
Minä olisin SAS:ina kyllä ottanut nyt syksyllä,ensi kesänä saattaa tulla uusi tarkastus ja tulkinta olla ihan eri.Hitto ,kun ei muistanut tarkastaa tuota ottopäivää,saattoi mennä lappuun liian vanha päivämäärä.
Sonni kannattaa olla sitten joku isorotuinen CH, BA, SI tai LI. Vasikoista saa sitten myydessäkin jotain. Emolehmän tuet on kait 400 euroa/turpa. Kannattavuuteen vaikuttaa paljon onko nuo 20 ha ns. "pihapeltoja" missä tuota laumaa vois laiduntaa. Umpi/talvikauden eväät sitten hommailee naapureiden viherlannoitusnurmilta ja suojavyöhykkeiltä. Rikastumista tuskin tuollakaan konseptilla kannattaa pelätä.  :-X

Ei kannata. Jos siis aikoo pitää rodun puhtaana. Ei noin pieni karja kai kahta sonnia kuitenkaan pidä.
Kravattisonni saattaa tulla halvemmaksi...
Salaliittoteoreetikkotuttavani jo eilen päätteli, että kohta tulee uudet maitokiintiöt. Ja perusteena käytetään sitä maitomäärää joka tankkiin nyt talvella tulee  :-X
Kuka tuota enään jaksaa.Niinhän ne oli aiemminkin ensin lehmäntapporahat ja sitten määrättiin kiintiöt.
Sivuja: 1 ... 241 242 [243] 244 245 ... 247