Tässä muutamia mielestäni vaikuttavia tekijöitä: maitoa meijeriin 96%(617 000 l), keskituotos 11 400,lehmien poistoikä 5,43 joka on nousemassa koko ajan koska investoinnista aikaa vasta 4v,elossa olevien elinikäistuotos 22000.Maidon pitoisuudet rasva 3,8-4,1 valkuainen 3,5-3,6 meijerimaidossa.
ensikoiden poistoprosentti 5,poiitetaan karjaan vain ne ensikot joita aiotaan pitää mahdollisimman pitkään,
ensikoiden keskit,10 800, 2 kertaa poikineiden 11 300, 3 kertaa poikineiden ja vanh,12 144.Ruokinta perustuu
hyvään säilörehuun(timotei,nurminata, puna-apila) jonka lannoitukseen lietettä joko letkulevittimellä tai sijottamalla ja hiukan(100-150 kg) salpietaria voiteeksi . Korjuu niin että D arvo69-71.Hehtaarisatotavoite
7000 ry( viime vuonna kuiva-ainesato 6400 kg/ha),kaksi korjuukertaa,joista ensimmäinen sato syötetään lypsäville ja toinen sato hiehoille ja umppareille.Lehmien seuranta navetassa perustuu hyvään eläinten tuntemukseen,"jalkaterän asentokin on joskus tärkeää",työaika navetassa on kohtuullinen . mattoruokkija täyttöpöytä huolehtii sr jaosta ja kioskit väkirehuista,robotti lypsää,joten seurantaa ehtii tehdä parsia putsatessa.kulut 52,7 % liikevahdosta,Velat 64,6 % liikevahdosta,koneita uusittaessa pakasta repäisty ei ole ainoa vaihtoehto,säilörehu tehdään kahden tilan porukassa(yhteinen tarkkuussilppuri ja niittomurskain),puintiin ja kuivaukseen on myös porukan puimuri ja kuivaaja 10 osakasta.KIrjanpito ja talouden seuranta omissa näpeissä samoin viljelysuunnitelman teko ja karjan seuranta,jopa päivittäin voidaan seurata esim, käytetty väkirehu ja säilörehu/lypsetty maitomäärä tilastoja.
Työtunteja 2,25 htv ja lisäksi maksetaan kesäisin palkkaa pojille kone-ja navettatöistä.