Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Säilöntäaineet  (Luettu 2859 kertaa)

Waltteri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 209
Säilöntäaineet
Millaista tietoa arvon kollegoilla on säilöntäaineiden käytöstä Euroopassa? Käytetäänkö aineita yleensä ollenkaan ja mitä sitten käytetään jos käytetään. ja lähinnä puhun paalirehusta. Uskosimpa että jossain muuallakin paalataan joskus märkiä rehuja. Itsellä ollut käytössä biologiset aineet jo monta vuotta ja happoon en ainakaan vaihtaisi. Kysymys tuli vaan mieleen kun viime kesänä yksi rehuerä onnistui pilaantumaan säilöntäaineen takia: jopa eräs kyseisen firman myntitykki lipsautti suustaan vahingossa että jos tiettyjä entsyymejä säilöntäaineessa on ja jotain toista puuttuu, tuloksena on huonompi säilörehu kuin ilman mitään ainetta. Tai siis sittenhän puheet muuttuivat että he eivät myykkään mitään säilöntäainetta vaan se on vaan rehun lisäaine  :o Mutta kumma juttu kun nettisivuilla sitä kuitenkin mainostetaan  nimenomaan säilöntäaineena. ***** mitä pelletouhua! ::) Mut siis rehuntekovaiheessa ihmetystä herätti puuttuva väriaine osasta annospussseja ja sitten talvella selvis et oli jotain muutakin häikkää kun samalla lohkolla aina kuin veitsellä leikaten, rehu muuttui hyvästä täysin paskaksi.
Selkis ainakin se että en osta enää siltä pikkufirmalta mitään vaikka onkin hyvin tunnettu mitään kun ei tunnu myöskään vastuuta olevan mistään. Ja sitten säilöntäaineetkin muuttuvat asiakkaalla  vaan lisäaineeksi  ;D En vissiin muista mainita aina asiasta  :P
Mut siis lopputulema se että tuntuu aina vähän hömelöltä käyttää mitään aineita kun joskus tulee tehtyä ilmankin muutamia paaleja vertailun vuoksi ja yhtä hyvin tuntuu maistuvan ammuille, eikä analyyseissäkään kyllä juurikaan ole eroa  :)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Säilöntäaineet
Farmers Weeklyssä oli tuosta juttua mm. kesäkuussa.

Jos ka on yli 40, niin briteissä paaleihin ei suositella mitään lisäaineita. Vai oliko se yli 33%. Ja alle 28% kuiva-aineisiin aina joku muu kuin biologinen aine. Jos tehdään priimaa
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: Säilöntäaineet
Mielenkiinnolla odotan säilönnällisiä tuloksia tämän vuoden kosteista rehuista kun on uusi säilöntäaine käytössä. Eilen lähti maitoauton mukana näytteet säilörehusta ja ainakin aistinvaraisin tuloksin on tosi hyvää vaikka puristenestettä valuu reilusti paaleista kun lastaa apevaunuun. Ja hyvin näkyy kelpaavan lehmille :)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Säilöntäaineet
Brittien mielestä ne hetorobakteeriset aineet ovat ihan turhia. Tekevät vain vettä ja hiilidioksidia ja aiheuttavat ka-tappioita  :-X
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Becka

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 50
Vs: Säilöntäaineet
Brittien mielestä ne hetorobakteeriset aineet ovat ihan turhia. Tekevät vain vettä ja hiilidioksidia ja aiheuttavat ka-tappioita  :-X

Joo, yleisesti homobakteeriset on säilönnässä kai parempia. Sikäli kun olen antanut itselleni kerrottavan niin varsinkin länsieuroopassa käyttö on vähäisempää. Syynä on yksinkertaisesti rehujen korkeampi sokeripitoisuus kuin Suomessa. Esim. Sokerijuurikkaan naatille ei käytetä suomessakaan kai säilöntäainetta siksi.

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: Säilöntäaineet
Millaista tietoa arvon kollegoilla on säilöntäaineiden käytöstä Euroopassa? Käytetäänkö aineita yleensä ollenkaan ja mitä sitten käytetään jos käytetään. ja lähinnä puhun paalirehusta. Uskosimpa että jossain muuallakin paalataan joskus märkiä rehuja. Itsellä ollut käytössä biologiset aineet jo monta vuotta ja happoon en ainakaan vaihtaisi. Kysymys tuli vaan mieleen kun viime kesänä yksi rehuerä onnistui pilaantumaan säilöntäaineen takia: jopa eräs kyseisen firman myntitykki lipsautti suustaan vahingossa että jos tiettyjä entsyymejä säilöntäaineessa on ja jotain toista puuttuu, tuloksena on huonompi säilörehu kuin ilman mitään ainetta. Tai siis sittenhän puheet muuttuivat että he eivät myykkään mitään säilöntäainetta vaan se on vaan rehun lisäaine  :o Mutta kumma juttu kun nettisivuilla sitä kuitenkin mainostetaan  nimenomaan säilöntäaineena. ***** mitä pelletouhua! ::) Mut siis rehuntekovaiheessa ihmetystä herätti puuttuva väriaine osasta annospussseja ja sitten talvella selvis et oli jotain muutakin häikkää kun samalla lohkolla aina kuin veitsellä leikaten, rehu muuttui hyvästä täysin paskaksi.
Selkis ainakin se että en osta enää siltä pikkufirmalta mitään vaikka onkin hyvin tunnettu mitään kun ei tunnu myöskään vastuuta olevan mistään. Ja sitten säilöntäaineetkin muuttuvat asiakkaalla  vaan lisäaineeksi  ;D En vissiin muista mainita aina asiasta  :P
Mut siis lopputulema se että tuntuu aina vähän hömelöltä käyttää mitään aineita kun joskus tulee tehtyä ilmankin muutamia paaleja vertailun vuoksi ja yhtä hyvin tuntuu maistuvan ammuille, eikä analyyseissäkään kyllä juurikaan ole eroa  :)
Jos todella haluaa vertailla rehueriä keskenään,vaaditaan enemmän paaleja kuin muutama ja semmoinen puolenvuoden aikajakso sanoisin.Lehmät itse on parhaita kertomaan rehun hyväksikäytöstä ja sanoisin myös ettei Suomen rehuissa juurikaan ole varaa hävikkeihin monestakin syystä,ei pelkästään rehusta johtuvia syitä.Analyyseihin sokeasti luottaminen on melko pitkälle omaan tonkkaan kusemista,touloksia pitää oppia käyttämään hyväksi.

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: Säilöntäaineet
Kyllä pilaantunut rehu jää syömättä... ei tarvi paljoa vertailla.

ktm87

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1909
Vs: Säilöntäaineet
märkyys ei oo itellä ainakaan ollut paalien kanssa haitta vaikka ihan oikeasti märkää tekisi.. maittaa vaan paremmin.