Vapaa sana / Vs: Hyi kun on kallista!
: 14.01.13 - klo:20:38Voishan sitä kokeilla flampeerausta kossulla..
Elä helkutissa. siitähän alkoholi haihtuu
Voishan sitä kokeilla flampeerausta kossulla..
Kossu taitaa kuitenkin olla suosituin puolikuiva valkoviini. Ketämiehethän eivät sitten juo kossua, vaan rommia.
Nythän onkin jo uusi vuosi niin lähellä, jotta voitaneen julkaista raikkaan pirtelön valmistusohje.
Jotta ei aiheutettaisi kaveripiirissä yleistä paheksuntaa, tällä ohjeella valmistetaan vain puoli mukillista valmista juomaa.
Juoman valmistus aloitetaan valitsemalla sieltä vaimon jäälyhtyvaras-
tosta hyvin jäätynyt lyhty, johon kaadetaan 0,70 litran pullo Bacardia.
Seuraavaksi lyhtyyn kaadetaan kaksi litran pulloa Coca Colaa
sekoittaen ja silloinhan meillä onkin vajaa puoli mukillista valmista
Cuba Libreä nautittavaksi ja lisäksi tuota mukia voi kantaa vaikka
rukkaset kädessä ulkoillessaan ja tarvittaessa laskea maahan
pelkäämättä mukin kaatumista.
Anteeksi, mutta se ei ole Cuba Libre, ellei siinä ole limettimehua.
Jouluoluissa oli mukana Malmgårdin Dinkel spelttiolutta. Olipas se sitten hyvää
Martellin Cordon Bleu aukesi tunti sitten.
Sorkkis pyörittää nyt koko porukkaa kuinka tahtoo
Sorkkiksella on vaan parta vellissä. Pää ei toimi.
Mitenkäs on piparin kans, onkos jullikat päässy viimeaikoina maistelemaan, vai säästeleekö emäntä vasta jouluksi ?
Joo.
Piparin (ja savun) tuoksuiset terveiset taas tältä kotokeittiön katveesta.
Vaimo toi eilen kauppareissullaan uudet piparimuotit ja sitten illan kuluessa teki piparitaikinan, jonka laittoi yöksi jääkaappiin kylmään.
Minä hiukka ihmettelin noiden uusien piparimuottien kestävyyttä, nepä kun näyttivät muovista valmistetun ja entiset sentäs olivat pellistä tehtyjä. Vaimo kyllä vakuutti niiden kestävän, joten annoin asiassa periksi.
No. Jo eilen illalla sain kuningasajatuksen. Heräsin tänään aamulla jo ennen ylösnousua ja ajattelin yllättää nukkuvan vaimoni, ja onnistuinkin siinä, jopa ennakoitua paremmin.
Hiipparoin salaa jääkaapillemme ja otin osan tuota piparitaikinaa ja litistelin sen sellaiseksi levyksi, josta sitten niillä uusilla muoteilla leikkasin useammanlaisia kuvioita ja nuo aihiot jo valmiiksi lämmitettyyn uuniin pellin päällä paistumaan ja istahdin katsomaan Discoveryltä alkavaa Suurimmat Tankkitaistelut lähetystä. Se on hyvä historiallinen dokumentti. Siinä jenkit tappeli Shermanneilla sakujen Tiger ja Panther vaunuja vastaan (Ardennien taistelut).
Sakuilla oli käytössään ehkä toisen maailamansodan pelätyin ase. 88 millinen ilmatorjuntatykki, joka oli modattu myös maanpäälliseen suorasuuntausammuntaan. Tuon kasikasin ammusta ei kestänyt yksikään liittoutuneiden panssari ja sillähän sakemanni hienonsi jenkkien panssareita.
Juurikin kun taistelu oli kiihkeimmillään ja taas saku ampui tuolla hirmuaseellaan, alkoi keittiössä palonvaroittimet helvetillisen ulinan. Hella tulessa. Minä jo kirosin sakemanneja, jotta net perkeleet ampui minun hellan paskaksi, jolloin vaimo juoksi katsomaan mitä ihmettä tapahtuu.
No ei mitään. Hellasta puski kitkerä savu. Ei siellä mitään tulta ollut, mutta savu oli sakea. Vedin ne leivonnaiset uunista ja eihän ne muotit mitä olleet uunissa kestäneet. Niinkuin jo arvelin, sulaneet savuaviksi möykyisi. Vaimoa nauratti tilanne ihan sairaasti, kun saatiin torppa tuuletettua, aikoi tuoda uudet muotit ja lupasi, jotta saan illalla taas piparia.
No. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Jenkit voitti sen taistelun.
sorkkis on polkenu hinnat rakoon
Taas on se aika vuodesta, kun me keskiverto suomalaiset miehet, kukin kykynsä mukaan, pääsemme osallistumaan tuon joulupöydän kunkun valmistamiseen.
Kinkkuhan pitäisi ottaa jo vuorokautta ennen paistamistaan kylmiöstä huoneenlämpöön, joten ajakaa/hinatkaa se kytkinvikainen Valmetti omaan, tai naapurin/kaverin lämpimään huoltohalliin sulamaan.
Itse paistamiseen varataan noin puoli vuorokautta, joten illan tullen valmistaudutaan siihen koko yön kestävään koitokseen pakkaamalla reppuun Kosta Riikka, tai Kulta Katriina kahvia, myös muut kahvilaadut käy, sekä kermapurkki. Kannattaa muistaa, jotta kinkunpaistossa, toisin kuin harjannostajaisissa, kerma EI ole kirkasta, ja suunnistetaan sinne huoltohallille.
Kinkunpaisto aloitetaan sieltä traktorin etupäästä irroittamalla etuperän kardaanin suoja, sekä kardaanin pultit. Seuraavana irroitetaan moottorin sivupellit ja konepeitto ja ladataan kahvinkeitin.
Traktorin alle, kytkinkopasta taaksepäin asetetaan kunnolliset tunkit ja korjaamopukit estämään katkaistun koneen putoaminen katkaisu/liittäminen työvaiheessa. Nokkapainotelineeseen voidaan lisätä muutama limppu painoja. Käydään kahvilla.
Paistamista jetketaan irroittamalla vesiletkut, sähkö-, hydrauliikka- ym. liittimet ja jatketaan avaamalla runkopultit. Seuraavaksi etuakselin päälle asetetaan kiilat estämään moottorin kallistuminen etupäätä liikuteltaessa.
Kannattaa käydä kahvilla.
Seuraavana onkin vuorossa sähkötaljan kiinnittäminen nokkapainotelineeseen, tai jos ei ole taljaa käytössä, niin kierteillä korkeussäätöinen nokkapyörä käy samaan telineeseen. Sitten vaan vedetään varovasti moottori erilleen muusta traktorista ja viallinen kytkin onkin jo silmien edessä.
Sitten vaan tarkastetaan ja tarpeen mukaan vaihdetaan uuteen kytkinsylinteri letkuineen, painelaakeri, asetelma ja se luistava kytkinlevy. Muista myös tsekata se ulosottoa pyörittävä vetolevy. Kello onkin jo sivu puolenyön, joten lisää kahvia.
Kinkkuhan onkin jo paistumisen suhteen hyvässä vaiheessa, joten voitaneen aloittaa Valmetin kasaaminen. Laita auto lämmitykseen. Uusi levy ja asetelma keskitystuurnan kanssa kohdalleen ja pultit kiinni ja sitten vaan liitetään varovasti hivuttaen keula takaisin perään kiristäen kaikki pultit ja komponentit päinvastaisessa järjestyksessä, kuin irroituksessa, välillä kahvilla käyden. Muista se kardaani.
Kello lähenee jo kuutta aamulla, joten voitaneen soittaa vaimolle pusipusi-puhelu, varoittaen samalla katsomasta telkkarista mitään sotadokumenttia. Net sakut perkeleet voivat taas ampua sillä tykillään hellan tuleen.
Enää onkin kinkunpaistosta tekemättä kytkimen ilmaaminen ja koeajo ja jos kaikki tuntuu pelaavan voikin lähteä hyvillämielin kotimatkalle havaitakseen, jotta keittiön pöydällä odottaa pyyhkeen alla juurikin uunista pois otettu kypsä joulukinkku.
Näin me normaalin kokkikoulutuksen saaneet miehet voimme osaltamme myötävaikuttaa kinkunpaiston onnistumiseen. Ensi jouluna voimme rempata vaikka ulosoton pakat.
Hyvää Joulua
http://www.youtube.com/watch?v=6jj7xoOqdSg
http://chocochili.net/2008/12/vegaanin-joulukinkku/
Joulu pukki panee kerran, postimies joka päivä.......postia luukkuun.Monessa paikassa odotetaan jo, koska pukki tulee..
Tarviiks iso uuni sen suurempaa suuluuukkua kun pienempikään,aikoinaan yks pappa sanoi naisista että eihän se iso pelto tarvitse sen suurempaa veräjää kun pienikään..