Miten on ihmisten ykkönen onnistunut? Tuntuu että viime vuonna artturi oli etuajassa, ja tänävuonna taas jäljessä. Eli ennusteeseen nähden tehtiin aiemmin kuin viime vuonna, ja D-arvo on kuitenkin parikymmentä pinnaa alempana.
edit: Aika matala sokeri meillä vaikka hapolla tehtiin, onko sokeri hyvin riittänyt biologisella tekevillä?
Tällainen analyysi (aiv2) nyt siilon alkupäästä, loppua kohden aiemmin niitetyn määrä kasvaa ja D-arvo nousee vielä ehkä 10-20 pinnaa.
Säilönnällinen laatu SJ >
pH > 4,22 alle 4,41 (ka 324 g/kg)
Ammoniakkityppi > 21 g/kg N alle 70
Maito- ja muurahaishappo > 55 g/kg ka 35 - 80
Haihtuvat rasvahapot > 13 g/kg ka alle 20
Liukoinen typpi > 321 g/kg N alle 500
Sokeri > 52 g/kg ka 50 - 150
Arvosana > 9
Koostumus SJ >
Kuiva-aine > 324 g/kg
Raakavalkuainen > 146 g/kg ka 120 - 180
Kuitu (NDF) > 531 g/kg ka 450 - 550
D-arvo > 676 g/kg ka 660 - 680
Sulamaton kuitu (iNDF) 71 g/kg ka 50 - 80
Tuhka 75 g/kg ka 50 - 110
Nurmipalkokasvin osuus 14 %
Rehuarvot SJ >
ME (energia-arvo) > 10,8 MJ/kg ka Ry=ME/11,7 ry/kg ka
OIV > 87 g/kg ka 71 - 88
PVT > 19 g/kg ka 14 - 46
Syönti-indeksi > 113 90 - 120
ME-indeksi > 110 85 - 130
Hivenaineet SJ >
Kalsium > 4,5 g/kg ka 2 - 10
Fosfori > 3,1 g/kg ka 2 - 3,5
Kalium > 31,6 g/kg ka 20 - 30