Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 17

Viestit - Masinisti

Paalikoonvoi valita 125-135cm, säätö kytkimiä käyttävästä latikasta. Mikäli paalit jäävät kammioon kiinni, on karho liian leveä. Paali lakkaa pyörimästä ennen kuin tippuu kammiosta. Lisävarusteena on saatavana paalinkaventimet takakammioon. Remmit alimmaisiin teloihin parantavat paalin pyörimistä kuivalla tavaralla.
Säätöruuvia ei pysty kiertämään jos venttiilissä on paine. Sulje kammio kellunnalla tai niin ettei traktori käy, siten säätöruuvi pyörii kevyesti.
Se mittari näyttää kammion sylinterin paineen. Kun suljet kammion sylinteriin tulee paine, mikä laskee ajan myötä traktorin venttiilin vuotojen takia. Kaikki on siis niin kuin pitääkin.
Tämä D- arvoennuste on avoin kaikille tuottajille

http://www.mloy.fi/fi/uutuuspalvelu-d-arvoennuste-maksuton
Pelottavinta kirjoituksessa on se, että valiolaiseen hallintoon kuuluvat miehet tekevät kaikkensa todistaakseen oikeaksi viranomaisen väittämän siitä, että tuottajahinta jälkitileineen on raaka-ainekustannus eikä sisällä voitto-osuutta.

Itte näkisin näin että ny Valio ei monella tavalla huonojen olosuhteiden takia juurikaan tee voittoa joten ei ole voitto-osuutta kuin korkeintaan sentti tai pari. Kun maidon hinta oli 10 senttiä ylempänä, oli sitten se reilu 10 senttiä voitto-osuuttakin. Ei se kivi-maito tosiaan hyvänä aikana myöskään ole samanlainen ongelma.
Eli Valio maksaa peiteltyä osinkoa? Koskahan verottaja ottaa tuohon kiinni...  ???

Eiköhän sinulla vähän ole nyt termit menneet sekaisin. "Peitelty osinko" on kyllä ihan muuta, kuin tilityksenä maidon myynnistä ja jalostuksesta maksettua hintaa tuottajaosuuskunnalle (oli hinta sitten korkea tai matala).

Peitelty osingonjako tarkoittaa järjestelyä, jossa yhtiö siirtää osakkaalleen osinkoon vertautuvan rahanarvoisen edun poikkeavan hinnoittelun avulla. Järjestelyssä yhtiö esimerkiksi maksaa osakkaalle ylihyvityksiä tai perii tältä alihintoja. Pyrkimyksenä on saada aikaan avointa osingonjakoa edullisempi kohtelu verotuksessa. Suomen lainsäädännössä pääsäännös tällaista menettelyä vastaan on verotusmenettelylain (1558/1995) 29 pykälä. Säännös koskee lähinnä osakeyhtiön ja sen osakkaiden ja näiden omaisten verotusta, mutta se on sovellettavissa myös muihin vastaaviin yhteisöihin ja näiden osakkaisiin tai jäseniin.

Ylihyvitystilanteessa yhtiö suorittaa osakkaalle tai tämän perheenjäsenelle suuren hyvityksen yhtiölle tehdyistä palveluksista (esimerkiksi ylipalkka) tai yhtiö maksaa tavallista suuremman vastikkeen yhtiölle luovutetusta hyödykkeestä. Aliveloitustilanteessa yhtiö vaatii osakkaaltaan hyvin pienen vastikkeen tälle luovutetusta hyödykkeestä. Osakkaalta ei esimerkiksi peritä korkoa tai peritään hyvin pientä korkoa vaikkapa osakaslainasta.

Lähde: Suomen lakimiesyhdistyksen julkaisut.
Tarkista onko siinä nyt ja aikaisemmin ollut oikean mallinen polttoaineensuodatin. Siihen suodatinjalkaan saa laitettua myös sen roskanerottimen, mikä ei riitä suodattamaan epäpuhtauksia, mitä puhtaassakin polttoaineessa on aina.
Nosta alapainetta, 28-33bar.
Kuinka?
Säädin on kulkusuunnassa katsottuna pumpun takana ja siitä säädetään takimmaista karaa. Mittapisteet sijaitsevat lohkossa työntövarren pidikkeen takana. Mikäli painemittaus ei ole mahdollista, voit kiristää karaa puoli kierrosta ja kokeilla vastaako pumppu etukuormaajan liikkeisiin.
Nosta alapainetta, 28-33bar.
Valio on laskenut hintaa samanverran kuin baltit, mutta toiset kotimaiset meijerit eivät ole, joten koko tukipaketti taitaa kaatua.
Eurassako se nyt oli että epäillään kaupungin jätevedenpuhdistamon pilanneen vesistön siihen pisteeseen ettei MAANVILJELIÄT VOI VETTÄ KÄYTTÄÄ EDES PELTOJEN KASTELUUN! ::)
Eurassa sijaitseva jätevedenpuhdistamo ohijuoksuttaa jätevettä Eurajokeen niin paljon, että vettä ei voi käyttää edes kasvien kasteluun, viime kesänä sama tilanne..
Ympäristöministeriön leväperäinen suhtautuminen kyseiseen tapaukseen panee ihmettelemään, kun samaan aikaan näperrellään maatalouden ammoniakkipäästöjen vähentämiseksi keinoilla, joilla ei päästä tavoitteeseen. Mikäli ammoniakkipäästöjä oikeasti haluttaisiin leikata 20% pitäisi eläinten ruokintaakin muuttaa.
Metsätalous / Vs: Harvennuskone.
: 02.03.14 - klo:20:01
Mulla on nyt hakkuukoneena TJ 870B 745 kouralla ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Nelipyöräinen kone on ketterä, joskin myös kiikkerä, jossain kiila- ym. paikoissa olen ajouraväliä levittänyt hakkuu-urilla ja koukkimalla mutta pääsääntöisesti teen ajouralta. Puut kannattaa sitten ajaa ajokoneella pois, eikä millään maataloustraktorilla, jos on tosissaan liikkeellä.  Aikaisemmin hakkasin pikkusampolla, sillähän on pakko tehdä aina hakkuu-uralta. Ajaminen oli hitaampaa koska kasat eivät olleet niin hyviä ja värit olivat väärässä päässä joka toisessa kalikassa. Nykyisin ajokoneen kuskikin on ollut leppoisammalla tuulella.
Eikö maatalouskaupoista järjestetä rahtia? Mulle tarjottiin biotiittiä toimitettuna 49€/ tonni verollisena tänne vielä hieman pidemmälle.
Ensimmäiselle kysyjälle:
Suosittelisin että mittaat paineet, vika taitaa kyllä olla venttiilipöydässsä.

Toiselle kysyjälle:
Venttiili 1 toimii varmaan niin kuin kuvailitkin, paine taitaa tosin olla alle 50 bar koska yleensä noihin napataan paine jostain matalapiiristä.
Pumpun päältä lähtevät tulpatut letkut ovat paineentasausta varten, vasaroidessa nuo olisi hyvä olla.
Lisähydrauliikan 100 bar paine viittaa että koneessa on ollut vasara ja puomin painerajaventtiili on ollut sitä varten. Joudut vetämään energiakouralle toiset putket puomintyveltä, Engconin läpivienti ei kestä yli 250 bar paineita ja on ahdas, mikäli ei ole erikseen tilattavaa suurempaa läpivientiä.
Vaatimuksienmukaisuuslausunto tarvitaan jotta voidaan todeta käyttöjarrujen keskihidastuvuuden ylittävän 3,5 m/s2 valmistajan sallimien kokonaismassojen puitteissa.
Näitä 40 km/h versioita, mitkä eivät jarrujen osalta täyttäneet liikennetraktoreille asetettuja vaatimuksia, katsastettiin ennen liikennetraktoreiksi ja asiasta on nykyisin olemasssa konttoreilla ohjeistus.

Mikset katsasta traktoria tavalliseksi 40 km/h kulkevaksi maataloustraktoriksi?
Tyyppihyväksyntäkilven tiedot riittävät, katsastuksessa huippunopeutta ei mitata ja saat vetää koneella samoja massoja kuin liikennetraktorilla.
Maataloustraktorissa on etuna myös, että mahdollisten ylikuormamaksujen päälle ei tule päiväsakkoja ;)
Multiseedin ja Flexidrillin suurin ero on nostossa, Multiseedissa nousee vantaisto ja Flexidrillissä koko kone, Multiseedia onkin moitittu pienestä maavarasta mitä voi korjata aisasylinterillä.
Tuon aikakauden koneissa oli raapelevy vantaissa leveämpi ja kulmikas mitkä varmaan ovat jo vaihdettu nykyiseen malliin mikä on huomattavasti sirompi.

Itselläni oli muistaakseni -98 mallinen kone, ei siinä mitään suurempia puutteita ollut. Jos raapelevyt olivat säädöissään kylväminen oli vaivatonta kevytmuokattuun, kylvin myös suoraan sänkeen, vannaspainon lisäys nostaa koneen ilmaan joten säiliöissä on syytä olla tavaraa.

Niin, tuli vielä mieleen kun aloin muistelemaan, se Multiseed ei ollut suojattu kiviltä ja se keräsikin kiviä renkaiden väliin ja vantaistoon, joten jos on kovin kiviset maat en suosittele.
Sivuja: [1] 2 3 ... 17