Sianlihassa ja maidossa tuotanto oli 114% jo vuonna 1994 ja samanverran vuonna 2007, sianliha on tosin käynyt lähellä 100%, maidon tuotanto yli 110% koko jäsenyyden ajan. Naudanlihassa tuotannon kasvu ei ole pysynyt aivan kulutuksen kasvun tahdissa.
Tuotannon siirtymää on sianlihassa tapahtunut yli 3%, kevyemmin tuetulle c-alueelle.
Pientä asiavirhettä. Suosittelen edelleen jos ihan oikea tieto kiinnostaa etkä halua vain itsepintaisesti pitää kiinni omista käsityksistäsi jotka perustuvat johonkin (mutta mihin?) niin sitä Perälän Matin gradua.
https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/36248/sianliha.pdf?sequence=1Esimerkiksi kaavio sivulla 27 kertoo sianlihan omavaraisuudesta ihan toisenlaista juttua kuin mitä sinä tuossa yllä. Oletko tutustunut?
Ja sivu 26 on myös mielenkiintoinen, pieni lainaus sieltä:
"Vuodesta 1997 vuoteen 2006 sikojen teurastusmäärät kasvoivat yhteensä 16,2 prosenttia.
Suhteessa eniten teurastusmäärät lisääntyivät C1-tukialueella 38,3 prosenttia ja toiseksi
eniten A-tukialueella 16,9 12,8 prosenttia. C3- ja C4-tukialueilla teurastusmäärät sitä
vastoin vähenivät 30,8 prosenttia. Määrällisesti eniten teurastusmäärät lisääntyivät C1-
tukialueella 16,9 milj. kilolla ja toiseksi eniten A-tukialueella 5,2 milj. kilolla. C3- ja C4-
tukialueilla teurastusmäärät sitä vastoin vähenivät 0,4 milj. kilolla."
Mutta että jos asiatieto kiinnostaa niin suosittelen lukemaan. Tietysti jos totuus on liian tuskallinen ja haluaa pitää omat käsityksensä asiasta niin mikäpä minä sitten siinä olen neuvomaan.