onko kellää kokemusta tai tietoa mitä vaikuttaa hieman homeinen rehu naudoilla? itellä on liki joka paali rusakoitten repimä. siis paalin muovi on revitty joltain osalta. reilu kolmannes paalista on harmaassa homeessa. ja muutama paalin revitty niin pahasti että palavat jo kun päivälämpö nousee.. huomasin tuon paalituhon kun hain uudleta pellolta rehuja ekan kerran. ojan puolelta on joka paali rikottu. hävikki on aika mahtavaa. jos ei ala kohta pellot vihertämään tuloo pula.
Selviä tuotantoneuvojilta . Antibioottia se lisää maitoon ja voihappobakteeria . On sulla vaivat voi herranjestas .
Sorkiksen tietotoimisto ei näytä asiasta taas tietävän tuon taivaallista, mutta pitääpä kommentoida kumminkin.
Tärkeintähän on, ettei kaikki rehu ole homeista ja sen jakaminen lehmille on se keino välttää ongelmia. Ei ennen lypsyä ja jämiäkään ei siellä lehmien edessä pöllyytetä ennen lypsyä. Eli ilmanvaihtoa tehostamalla vähennetään niiden voihappoitiöiden määrää navettailmassa ennen lypsyä ja nyt se lypsykoneen kuntokin kannattaa huomioida, samoin muu lypsyhygenia. Antibiootin tuottajaa lehmästä ei todellakaan tule homeista rehua syöttämällä. Pötsi voi tietysti aina reagoida homeisiin, joten lehmien syömisiä kannattaa aina seurailla hyvin herkällä silmällä.