Yleisen solidaarisuuden nimissä ehdotan että alamme tarjota palkattua aputyövoimaa myös esim. grilliyrittäjille ja muille joilla ei siihen vapaapäivään ole mahdollisuutta, ai niin, mutta nehän on jo hoksanneet palkata apurin..
nakkikojun voi laittaa kiinni jos ei nappaa.
Kyllä, kyllä, mutta koittakaas nyt ajatella järjen kanssa. Yhtä kärjistetysti voisin sanoa että navetan voi myydä, jos ei nappaa..
Sairaalan, grillin, kaupan, paloaseman, poliisilaitoksen, hotellin, leirintäalueen, yms, kaiken voi laittaa kiinni jos ei nappaa. Ei se niin ihmeellistä ole.
Kerron pienen tarinan; minä olen lapsesta asti tahtonut olla matkailuyrittäjä ja perustaa pienen-pienen hotellin, mutta koska realiteetti on se, että en yksin kykene sitä aina pitämään auki ja rahat ei riitä työntekijän palkkaamiseen, niin en ole sitä voinut perustaa. Valitettavasti. Maatilaa jatketaan äidinmaidossa saadulla voimalla ja oman toiminnan ja jaksamisen realiteettejä ei aina tiedosteta, näin ollaankin vaatimassa milloin mitäkin että voidaan jatkaa toimintaa ennallaan.
Ei minulla mitään maitosektoria ja lomitusta vastaan ole, mutta minusta se on vain jäänne jostain 50-luvulta ja mielestäni sen perusteista nykypäivänä pitäisi keskustella avoimesti. Ei niin, että tuottajat heti torppaavat kaiken kritiikin ja vetoavat vain siihen yhteen argumenttiin, eli että lehmää et voi perjantaina sammuttaa..