Vai että porsaspula. No eiköhän se asia korjaannu kun HK:n vähentämät emakot siirtyvät Snellun leiriin? Vai kuinka se meni
Todellisuudessa lihaketjusta on vaan porukkaa saatava pois ja paras konsti vähentää sakkia on laskea hintaa...
Eikös tämä ongelma ole suomessa vaan yksinkertaisesti se, että lihaa tulee liikaa kulutukseen nähden. Ja kun lihantuotantoa pienennetään niin kauppa tuo tarvittavan lihan euroopasta ja taas ollaan samassa tilanteessa. Raja tulee ehkä kahdessa kohtaa vastaan. Silloin kun suomalainen liha on halvempaa kuin euroopasta tuotu tai kuluttaja ei osta sitä saksalaista antibiootti sikaa vaan haluaa suomalaista. Kummankaan varaan en laskisi kovinkaan paljon. Kuluttajat ovat vieraantuneet maataloustuotannosta niin kauaksi etteivät tajua asiaa tai, jos tajuavatkin niin eivät ajattele, kun juoksevat tarjousten ja halpuuttamisen perässä. Suomessa ei tule ikinä tulemaan mitään suurta luomuruokatrendiä tjs. koska kuluttaja ei halua käyttää yhtään ylimääräistä rahaa siihen mitä suuhunsa laittaa. Toisaalta voitaisiin kysyä, että jos keittokinkku maksaa teneriffalla 2 ekee puol kiloa (4e/kg) niin miks se maksaa suomessa 3 ekee 300 grammaa (9-10e/kg). Ei se espanjalainen farmari saa kuin muutamia senttejä vähemmän kilolta kuin suomalainen.