Isojen teurastamojen tulokset painuvat miinukselle kun "raaka aineiden" hinnat nousevat ja valmisteiden hintoja ei saada korotettua kauppaan päin!!! Ovatko lihan tuottajahinnat nousseet
Itse en ole moista huomannut. Kaikki muu kustannuspuoli on noussut oikein hyvin. Ne nautatilat joilla on mahdollisuuksia lopettavat lihantuotannon ja yrittävät etsiä toimeentuloa muualta. Tuottajien pinna on tiukalla ja kassa tyhjä.
Moniko meinaa vielä ostaa apupaskaa huippuhinnoilla tai hyvin luokittuvia holstein vasikoita???
Löytyykö vaihtoehtoja
Pinta-alojen kasvattaminen , työn lisääminen , luomuun siirtyminen , pinta-alojen suuri kasvattaminen. Velkojen anteeksiantaminen lailla . Tuottajahintojen 20% korotusta syksyyn mennessä lupasi erään teurastamon Tj. , Lottovoitto . Markkinatalous ei sovi alkutuotantoon. Politrukeiltako apu löytyy???
Moni varsinkin aloittava- , investoinut- tai muuten vain velkainentuottaja pohtii kohtaloaan itsetykönään tai viisaan konsulentin kanssa ja pimeää vain pimeää on.
Kertokaa viisastenneuvosto ,mitä .... . Sikapuolella tilanne on vähintäänkin sama.