Meillä on säilötty vilja aina melansilla, mutta nyt kun määrä lisääntyy ja litistys tehdään pellolla suoraan puimurin alla niin pitää siirtyä eri aineeseen. Happoa olen miettinyt helppoutensa puolesta, mutta onko vilja enää niin maukasta syötävää? Laakasiiloon tarkoitus säilöä ja päälle muovi + hiekka.
Mistä tuota perunarehua saa ja mihin hintaan jne..?
Ja sit kun määrä lisääntyy vielä, niin lopetat sen pellolla litistyksen, sillä litistettä ei mene kuormaan yhtä paljon kuin murskaamatonta jyvää ja toisaalta se sitoo työvoimaa pellolle.
Kippaus ISOlle laatalle siilon viereen, niin mylly saa jauhaa suoraan siiloon vaikka vuorokauden ympäri, eikä ole rajoittavana tekijänä pellolla. Useempaa puimuria käytettäessä ehdoton edellytys.
Siksi toisekseen, jos vilja on jollain lohkolla "ylikypsää" litistykseen, niin veden lisäys
hapon kaveriksi on vähän vaikeampaa siellä pellolla.
KärkiAgrin SilAll on toiminu hyvin 13-55% kosteusalueella. Annostelu 4l/tn normaalisti, ylimärällä viljalla vähän enemmän. Ei huolta homeesta. Hera on toinen loistava säilöntäaine, mut viime vuosina saatavuus on ollut puintiaikaan kyseenalainen.
Pottua voi kysellä Lännenrehulta
Jos viljasiilon tiivistys on tehty huolella, muovi ja autonrenkaat riittävät mainiosti. Pääasia on, että muovi ei pääse lepattamaan.
-Mf-