"hiukan" pääsi taas ykkössato kuivaksi. Nyt on ollut niin kuivia rehuntekoaikoja että kelasilppurilla olisi tullut esikuivatuksi sopivaa. Tuo on kyllä aika pinnasta (huonolla kairalla) kairattu näyte, rintamuksesta tulee varmaan järkevämpiä ja vähän kosteampia arvoja. AIV2:ta seassa mutta ilmeisesti aika vähän.
Säilönnällinen laatu SJ >
pH > 4,63 alle 5,27 (ka 539 g/kg)
Ammoniakkityppi > 5 g/kg N alle 70
Maito- ja muurahaishappo > 26 g/kg ka 35 - 80
Haihtuvat rasvahapot > 5 g/kg ka alle 20
Liukoinen typpi > 195 g/kg N alle 500
Sokeri > 122 g/kg ka 50 - 150
Koostumus SJ >
Kuiva-aine > 539 g/kg
Raakavalkuainen > 153 g/kg ka 120 - 180
Kuitu (NDF) > 523 g/kg ka 450 - 550
D-arvo > 684 g/kg ka 660 - 680
Sulamaton kuitu (iNDF) 93 g/kg ka 60 - 90
Tuhka 71 g/kg ka 50 - 110
Rehuarvot SJ >
ME (energia-arvo) > 10,9 MJ/kg ka
OIV > 88 g/kg ka 71 - 88
PVT > 23 g/kg ka 14 - 46
Syönti-indeksi > 120 90 - 120
ME-indeksi > 120 85 - 130
edit:
Artturista törmäsin tällaiseen mikä kertoo yksiselitteisesti että koska laatuarvosana annetaan, ja se tosiaan liittyy vain säilönnälliseen, ei rehuarvo-laatuun:
"Laatuarvosana
Valio on kehittänyt rehun säilönnällisen laadun arviointimenetelmän, joka perustuu rehujen käymistä kuvaaviin laatutekijöihin. Arvioinnin pohjana käytetyissä säilöntäkokeissa on rehun kemiallisen laadun lisäksi määritetty voihappobakteeri-itöiden määrä. Näin pyritään kuvaamaan rehun maitoon aiheuttamaa voihappobakteeri-itiö- ja makuvirheriskiä.
Laatuarvosana ilmoitetaan näytteille, joiden kuiva-ainepitoisuus on alle 400 g/kg (40 %)."
Viimeksi muokattu: 05.09.13 - klo:08:11 kirjoittanut antti-x