Kuulin tässä äskettäin, että kriisitilanteessa (en tarkoita maitokriisiä) broilerin tuotanto ajetaan alas, mutta naudanlihan tuotantoa pidettäisiin yllä. Syytä en tiedä.
Sehän on selvä että siinä vaiheessa broileri hommat ajetaan alas. Niiden kasvattaminen vaatii niin paljon ulkomaille syydettyä rahaa energian muodossa, lämmitys, ilmanvaihto. Naudat saa pysymään hengissä ja kasvamaankin jollain lailla erittäin pienillä panoksilla, sillä konstilla saadaan sitä prtotiinia että jaksetaan hoitaa se kriisi kunnialla.
[/quote]
Ei tuossa mitään uutta ole. Ja syy ei ole raha, energia tai ulkomaankauppa. Jos tulee sellainen kriisi, että ihan oikeasti länsimaissa ja Suomessa (kehitysmaissa saa kuolla rauhassa kuten tähänkin asti) alkaa olla hankala saada ruokaa niin yksimahainen lihantuotanto loppuu ensimmäisenä. Syynä on ihan yksinkertaisesti se, että ne syövät periaatteessa täysin samaa ruokaa kuin me ihmiset. Tuollaisen kriisin tullessa märehtijoiden sapuska olisi sitten vain pelkkää säilörehua, joka kasvaa apilan tms. typensitojan voimalla. Lanta menisi ihmisille tarkoitettujen peltojen lannoittamiseen. Ja kyllä niitä ruohonpurjoitakin aika paljon lahdattaisiin. Veikkaisin, että proteiini tuollaisessa tilanteessa tulisi ensisijaisesti herneistä ja härkäpavusta. Lihaa tulisi enemmän metsästyksen kautta.
Jos realistisempia tai mukavampia uhkia lihantuotannolle miettii niin ne ovat ihan eettisiä ja ilmastonmuutokseen liittyviä. Viime mainittu erityisesti märehtijöillä.