Hännänpurennan syy-seurausketju näyttää Eviran näkökulmasta selvältä asialta. "Stressistä ja riittämättömistä pito-olosuhteista johtuvaa hännänpurentaa esiintyy Suomessa vähän...". Joopa joo. Eikös tuossa taannoin tehty koe, jossa koeryhmien porsaat koitettiin saada syömään toistensa häntiä huonontamalla pito-olosuhteita. Osa ryhmistä ei vaan suostunut puremaan. Minusta se, että kaikki syntyvät porsaat pyritään pitämään hengissä hoitoja lisäämällä aiheuttaa jatkokasvatuksessa ongelmia. Hitaasti kasvanut, joka on saattanut vaihtaa ryhmääkin useamman kerran, saattaa alkaa pomottaa nuorempia, kookkaampia porsaita puremalla. Raakkiporsaiden aikainen karsinta torjuisi tätä vaaraa. Purentaa kutsutaan myös naistentaudiksi, koska purija on usein pienikokoinen emakkoporsas. Hännän typistäminen on muissa maissa havaittu hyväksi tavaksi suojella porsaita luonnevikaisilta lajitovereilta. Eviran syylista on aika lyhyt - syyllinen istuu aina tuvassa. Mitä kuluttaja saa ostaessaan saparollista kyljystä/niskaa/filettä ? Ei mitään ainakaan lautaselleen - koko juttu on henkimaailman asia.
Entä mitä rakennusoppeja täältä voidaan jakaa Keski-Eurooppaan malliksi ? Hakelämmitysoppeja ja kalliilla rakentamista toki. Sakujen kylmäkasvatus- ja kylmäporsitus-sikalat ovat ihan eri maailmasta, siis meiltä katsottuna tulevaisuudesta.
Olisiko niin, että virkamiesten joukossa toimiva eläinsuojeluklikki ajaa tässä omaa agendaansa ?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/suomen-saparolliset-siat-h%C3%A4mm%C3%A4stytt%C3%A4v%C3%A4t-taas-eu-ssa-1.137781