Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8]

Viestit - pekkapoika

Löytyykö teiltä jokin varajärjestelmä lypsyyn jos jokin tökkii robolla tai on huonompi lehmä?
- meillä on hoitoparsien yhteydessä putkilypsykone kahdella maitohanalla. Injektiohoidettavat piikitetään ja samalla lypsetään. It works.
Jos kerta raaka-aineesta on pula, eikös sitä voi vähän muutella noita suhteita. Ja annetaan itsenäisten myydä purkkimaitoa kotimaassa. Eikös Valio myy niillekin 180 miljoonaa litraa vuodessa!
Edellyttäen että kuluttajat ostavat muuta kuin Valion maitoa.

No mulla kävi mielessä että kannataisko vaikka valion, atrian ja jonkun kotimaisen leipomon perustaa oma ruokakauppa ketju? ei olisi välikäsiä, saisi vähän kilpailua vähittäiskauppaan ja olisi isojen kauppaketjujen pieni pakko luopua katteestaan tuottajan ja kuluttajan hyväksi?
- kauppaketjun perään ei kannatta hinkua. Parhaat kauppapaikat on Suomessa jaettu. S ja K ovat niin kovia kauppoja, ettei markkinaan pääse kiinni aivan pienillä panoksilla.  Lidlin yrityskin jää yritykseksi.

 Maidontuottajien kannalta on tärkeintä, että  tuotteille löytyy riittävästi hyllytilaa ja hinta mielellään koiliseen. Jotta hyvään tuottajahintaan päästään, on meijerin ja kaupan oltava win-win- tilanteessa.  Tätähän Kuusela yritti, mutta Valion hallitus näytti ovea.

 Kannatan niitä puheenvuoroja, joissa on esitetty Valion hallituksen laajentamista hallitusammattilaisella(illa).  Nykyinen hallitus on heikko. Yhdelläkään hallituksen jäsenellä ei kaupallista koulutusta, saatikka laajaa kokemusta hallitustyöskentelystä jossakin toisessa suuressa yrityksessä.
 

 
Kiintiöt on alun alkujaan ilmaiseksi tulleet, joten tuskin niitä kukaan tulee myöskään korvaamaan. Jos joku on niistä myöhemmin erehtynyt maksamaan maltaita, se menee kyllä jokaisen omaan piikkiin kuten muutkin sijoitukset.

Tekstistä päätellen nimimerkki on leikkinyt hiekkalaatikolla, kun kiintiöjärjestelmän litrat laskettiin 1984.  Jokainen tila, jossa on maidontuotantoa kehitetty, on joutunut ostamaan kiintiöitä ja todennäköisesti paljon.  Ei niistä maltaita ole maksettu, mutta markkoja ja eurojakin, ja varmasti jokainen tila on tarpeeseen litrat hankkinut.  Kukaan hullu ei vapaa pääomaa olisi huvikseen kiintiöihin sijoittanut.  On typempeää lukea asiallisten kirjoitusten lomassa mokomia väitteitä.  Älä osallistu  nimim.timotej näihin keskusteluihin, jos sinulla ei ole kypsyyttä keskustella.  Muuten mmm:n raportti on syytä ottaa yöpöydälle joululukemiseksi.
Valion hallintoneuvosto ei vaihtanut hallitusta, vaikka Agronetin sivuilla on käyty kiivasta ja asiallista keskustelua meijeriyhtiön tuottajahintapolitiikasta.  Näyttää siltä, että neuvoksentitteleitä  on saatava hallituksen jäsenille lisää, jotta muutosta tapahtuu.
En suosittele minkäänlaista lypsyasemaa.  Onneksi päästiin jo vuosia sitten eroon kalanruotoasemasta( ja kolottavista käsistä, esiliinoista, vedinpyyhkeistä, jatkuvasta sitoutumisesta aamuin-illoin lypsyyn etc)
 ja lypsätetään lehmät robotilla.

 
Suomessa myytävät robotit pystyvät lypsämään 70  lehmää, jos eläinliikenne toimii.  600 000 litraa ei aiheuta ongelmia. Nykykustannuksilla 80-lehmän + nuorenkarjan  navetta maksaa liikaa suhteessä saatavaan liikevaihtoon.

  Jos laitat robonavetan, pistä vähintään 2 tai kolme konetta, jolloin saat kassavirtaa liikkeelle.
Nykymiljoonalla saat yhden automaatin navetan. Mieti montako partta lypsät ensin pankille, sitten kone- ja rehukauppiaallja mitä jää omalle työlle palkakaksi.  Sormituntuma on, että 80 lehmää pankille, 40 muuttuviin kustannuksiin, seuraavat lypsäjille. Siis vähintään 120 lehmää miljoonan hankkeeseen.

 Työtehoseuran tutkimusten mukaan 1 ihminen pystyy pyörittämään kahden robon navettaa.  Lypsyasemalla ei yksi ihminen jaksa kovin kauan touhuta yli sadan lehmän karjassa. Robon käsi ei väsy, mutta ihmisen kyllä. Nimim kokemusta löytyy molemmista.
 
Lopetimme meijerin sähläilyn siemennyslaskuissa ja siiryimme Japan kanssa suoraan laskutukseen. Nyt on virheitä vähemmän ja itse ollaan paremmin perillä, mistä maksetaan.  Suosittelen.

Ps. Maitotili ei voi olla erilaisten firmojen maksuautomaatti.
Kyllä kotimainen pankki yrityskiinnitystä ainehtiessaan lukee kiintiöt mukaan yritysvarallisuudeksi.  Mitä kiintiökorvauksiin tulee, en usko, että valtiolta löytyy rahaa korvaamaan kiintiönostoja.  Jos tarkasti asiaa miettii, huomaa, että onhan kiintiön ostohinta vähennetty verotuksessa.   Se varmaan riittää valtiolle. 
Ei robotti uuvuta, päinvastoin. Mutta Hesarin kuvan perusteella automaattilypsy tuolla tilalla perustuu vapaastiajettavaan lypsyjärjestelmään, jossa lypsäjältä loppuu voimat.  Se sitä vappaasta kierrosta, sillä punaisella.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8]