Ei tule lihasektorilla helppoa olemaan tässä markkinatilanteessa, kun hyviä jakeita löytyy kansainvälisiltä markkinoilta edullisesti jalostettavaksi.
Evira valmis vetämään irlantilaisen sianlihan pois
Helsinki/Bryssel/Dublin, 7. 12. (STT–AFP–Reuters)
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on tarvittaessa valmis vetämään irlantilaisen sianlihan pois Suomenkin markkinoilta, jos siitä löytyy liian suuria dioksiinipitoisuuksia. Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio sanoi sunnuntai-iltana, että vielä tarvitaan kuitenkin lisää tietoa asiasta sekä EU:n komissiolta että Irlannilta.– Jos löytyy pienikin syy vetää liha markkinoilta pois, niin sen teemme, Husu-Kallio sanoi.Irlannin hallitus määräsi eilen kaiken kotimaisen sianlihan vedettäväksi pois markkinoilta dioksiinin takia. Sianlihasta ja -rehusta otetuista näytteistä oli löytynyt dioksiinia jopa satakertaisesti enemmän kuin EU-määräykset sallivat.– Nyt on pystytty selvittämään, että syyskuussa Suomeen tuotiin noin 12 000 kiloa sianlihaa Irlannista, Husu-Kallio sanoi.Syyskuussa tuotu liha ei kuitenkaan todennäköisesti sisällä dioksiinia.Terveysasiantuntijat on kutsuttu alkuviikosta koolle miettimään jatkotoimenpiteitä. Myös Suomen edustaja osallistuu tähän kokoukseen, Husu-Kallio sanoi.
Kyllä tämä liha on tietoisesti dumpattu pois kotimaastaan,
Suomalaiselle elintarvikebusinekselle marinoitavaksi.
Turhaa lähteä enää etsimään, on jalostettu ja syöty jo.
Julkisuutta sille joka tämän jalosti ja myi priima tavarana