En tarkemmin ole perehtynyt espanjalaiseen naudanlihan tuotantoon, luulisin et maitorotuiset teurastetaan melko pieniä, mutta eiköhän sielä tuotanto perustu liharotuihin, eikä suolisäkkeihin (holstain). En tarkoita et ruhoissa pitäisi olla nahan alla irto rasvaa, vaan lihaksessa sisäisesti rasvaa joka on sitä MARMOROITUMISTA.
En minä nyt ole missään vaiheessa valittanut pihvirotuisten korkeammista hinnoista. Sitä ihmettelin, miksi lypsy- tai risteytyshiehon hinta ei nouse juurikaan painon noustessa, mutta lypsyrotuisen sonnin tai liharotuisen hiehon hinta nousee? Ja AY-BA risteytyshiehossa on enemmän sitä MARMOROITUMISTA kuin puhtaassa holsteinsonnissa, veikkaan.
Piti oikein taas googletella asioita ja ilmeisesti jenkkilän feedlot-nauta teurastetaan reilu vuoden ikäisenä, ja laidunnettu nauta 2 vuoden ikäisenä. Voisi varmaan sopia suomeenkin. Ne sonnit joita laidunnetaan paljon (siis ihan teurastusikään asti), voitasiin teurastaa 2 vuoden iässä, ja ne jotka ovat feedlotissa, eli suomeksi sisällä tai jaloittelutarhassa, teurastettasiin reilu vuoden iässä.
Kuinka moni muuten Suomessa tuottaa muuta kuin "feedlot" rotukarjan lihaa sonneista?